GeriSağlık Vücuda streç film sarmak zayıflatmıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücuda streç film sarmak zayıflatmıyor

Vücuda streç film sarmak zayıflatmıyor

Zayıflamak için bu yöntemi kullanıyorsanız, boşuna eziyet çekmeyin!

Ekstra bir sağlık sorunu yoksa kilo kontrolü için beslenmeye dikkat etmenin ve spor yapmanın yeterli olduğunu söyleyen Fitness Eğitmeni Ömer Can, yağ yakımını artırması için terletme özelliği olan kıyafet ya da aletlerin kullanımına ilişkin doğru bilinen yanlışları anlattı.

“Spor yaparken giyilen yağmurluklar, kalın giysiler, özel terletici eşofmanlar, terletici kemer ya da taytlar yanında özellikle kadınlar arasında yaygınlaşan ve bellerine sardıkları streç filmler gibi malzemeler, aslında ne çok terlememizi sağlar ne de bunların yağ yakımına katkısı vardır.

Ter vücudun soğutma sistemidir ve derinin gözeneklerinden çıkarak vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlar. Bu sıvı derinin üzerine çıktığında buharlaşarak vücudu serinletir ve vücut ısısının korunmasını sağlar. Bahsi geçen malzemeler olmadan da özellikle spor yaparken aynı oranda terlemek mümkün. Çok daha mühim olan ise bu malzemelerin terin buharlaşmasını engellemesi ve çıkan terin deri üstünde kurumasına neden olmasıdır. Yani buharlaşma olmadığı için daha çok terlediğimizi düşünürüz.

Üstelik bu uygulamalar gözeneklerin kapanıp derinin hassaslaşmasına neden olup kişilerin kemer bölgesini rahatsız ettiğini görüyoruz. Bu tip yöntemlere başvurmaktansa bir diyetisyene gitmek ya da profesyonel bir spor eğitmeninin tavsiyeleriyle spor yapmak her zaman daha sağlıklı olacaktır.”

False