GeriPratik Bilgiler Vişne Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Elbisedeki, Halıdaki, Kumaştaki Ve Tişörtteki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vişne Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Elbisedeki, Halıdaki, Kumaştaki Ve Tişörtteki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır

Vişne Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Elbisedeki, Halıdaki, Kumaştaki Ve Tişörtteki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır

Vişne lekesini çıkarmak için ağartıcı deterjan ürünleri kullanılır. Özellikle ilgili bölgeye ılık su uyguladıktan sonra, ağartıcı deterjan yıkama koşullarına uygun biçimde değerlendirilir. Ilık su ve yarım çay kaşığı deterjan kullanmak suretiyle de çıkarma imkanı bulunuyor. Peki vişne lekesi çıkar mı ve nasıl çıkar? Elbisedeki, halıdaki, kumaştaki ve tişörtteki kurumuş vişne lekesi nasıl çıkarılır? Vişne lekesini çıkarmak için yöntemler.

Genelde farklı eşyaları üzerinden vişne lekesini çıkarmak için ağartıcı deterjan çeşitleri kullanılır. Vişne veya kiraz lekesini çıkarmak adına aynı zamanda alkol de kullanılır. Bu işlemlerin ardından eşyanın yıkandığı programa bağlı olarak yıkamak yeterlidir. Deterjan ya da alkol kullanmadan önce ise mutlaka ılık su ile ilgili bölge yumuşatmak gerekir. Kısa bir süre içerisinde eşyanın ulaşmış olduğu vişne lekesi kolay bir şekilde çıkar.

Vişne Lekesi Çıkar mı ve Nasıl Çıkar?

Vişne lekesi ağartıcı deterjan çeşitleri sayesinde yapılan uygulama ile çıkar. Bu konuda öncelikle ılık bir su ile ilgili bölge yumuşatılır. Daha sonra yıkama koşullarına uygun olarak ağartıcı deterjan değerlendirilir. Uygulanan deterjan de geri bölgede 20 dakikaya kadar bekletilir. Süre tamamlandıktan sonra ise vişne lekesini ulaştığı bölge silinir. Ağartıcı deterjanlar ayrıca çamaşır makinesi kullanılarak da ilgili program üzerinden değerlendirilebilir. Alkol sürmek suretiyle de yine 15 dakika içerisinde temizledikten sonra vişne ya da kiraz lekesini çıkarma şansı bulunuyor. Bu işlemlerin ardından her daim kullanılan program eşliğinde eşyaları çamaşır makinesinde yıkamak yeterlidir.

Elbisedeki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Elbisedeki kurumuş vişne lekesini çıkarmak için ilk olarak bölgeye ılık su uygulaması gerçekleşir. Bu sayede kurumuş bir şey lekesi yumuşatılır. Daha sonra ağartıcı deterjan yaklaşık yarım kaşık kadar ilgili noktaya uygulanır. Deterjan ile yapılan müdahalenin ardından çamaşır makinesine yine aynı program üzerinden atılır. Program tamamlandıktan sonra vişne lekesi elbiseden tamamen arındırılmış olur. Eğer bu uygulama tam olarak işe yaramamış ise alkol dökmek suretiyle çitileyerek de yine vişne lekesi elbiseden çıkarılabilir.

Halıdaki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Halıdaki kurumuş vişne lekesini çıkarmak için genelde amonyak kullanılır. 1 çorba kaşığı amonyak ile beraber ılık su birbirine karıştırılır. Daha sonra boş bir sprey şişesine bu karışım dökülür. Ardından doğrudan lekenin üzerine dikkatli bir şekilde uygulanır. Temiz bir sünger kullanmak suretiyle halıdaki kurumuş vişne lekesi çıkana kadar çitilenir. Vişnedeki senin olduğu bölgeye alkol dökmek ya da ağartıcı deterjan çeşitleri kullanmak da yine alternatif yöntemler içerisinde yer alıyor.

Kumaştaki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Kumaştaki kurmuş ve şiddet lekesini çıkarmak için elma sirkesi ile beraber deterjan çeşitleri kullanılır. Deterjan öncelikle elma sirkesi kullanmak suretiyle kıvamı yoğun bir hale getirilir. Daha sonra kumaştaki kurumuş vişne lekesi üzerine bu uygulama değerlendirilir. 20 dakika kadar bekledikten sonra kısa programda çamaşır makinesi ilgili eşya atılır. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra büyük bir ihtimalle kumaştaki kurumuş vişne lekesi ortadan kalkmış olur.

Tişörtteki Kurumuş Vişne Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Tişörtü kurumuş vişne lekesi gibi sıvı lekeleri çıkarmak için bulaşık deterjanı değerlendirilir. Önceki bulaşık deterjanı sayesinde ilgili bölgedeki Vişne lekesi yumuşatılır. Ilık suda bir süre bekletildikten sonra lekeyi çıkarmak için yumuşak ve kolay bir hale gelir. Çözülmeye başlayan Vişne lekesi 45 dakikalık bir program içerisinde çamaşır makinesine atılır. Orta sıcaklıkta gerçekleşen yıkama sayesinde tişörtte buluşmuş ve kurumuş vişne lekesi ortadan kalkmış olur. Alternatif olarak ağartıcı deterjan çeşitleri veya alkol ile ılık su kullanımı da etkilidir.

 

False