GeriSağlık Uzun yaşamının sırrını doğal beslenmeye borçlu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzun yaşamının sırrını doğal beslenmeye borçlu

Uzun yaşamının sırrını doğal beslenmeye borçlu

10 çocuk ve 60 torun sahibi asırlık nine, doğal olmayan hiçbir şeyi evine sokmuyor!

Kahramanmaraş'ta yaşayan ve iki yıl öncesine kadar kendi ürettiği doğal ürünlerle beslenen 100 yaşındaki Hatice Solak, ilerleyen yaşına rağmen hayata gülümseyerek bakıyor. 10 çocuğu 60 torunu bulunan Solak, uzun yaşamasının sırrını doğal beslenmeye borçlu olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ta yaşayan 10 çocuk, 60 torun sahibi 100 yaşındaki Hatice Solak, uzun yaşamını iki yıl öncesine kadar kendi ürettiği doğal ürünlere borçlu olduğunu söyledi. Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde oğlu Salman Solak'la yaşayan Hatice Solak, başından iki evlilik geçmesine ve zor hayat koşullarına rağmen hayata gülümseyerek bakmayı sürdürdü.

10 çocuğu 60 torunu var

Bir asrı geride bırakan Hatice Solak, yaptığı açıklamada, kimliğinde doğum tarihinin 1 Temmuz 1914 yazdığını ancak gerçek yaşını bilmediğini söyledi. İki defa evlilik yaptığını belirten Solak, “Küçük yaşta yaptığım ilk evliliğimden 5, ikinci evliliğimden de 5 olmak üzere 10 çocuğum oldu. Şimdi 60 torunum var” dedi.

Uzun yaşamının sırrını doğal beslenmeye borçlu

Ömrü boyunca doğal gıdalarla beslendi

Hayatının büyük bölümünü yaylalarda hayvancılık yaparak geçirdiğini anlatan Solak, uzun yaşamasının sırrını doğal beslenmeye borçlu olduğunu ifade etti.

Çocukluk ve gençlik yıllarında kıtlık ve yokluk yaşandığını belirten Solak, “Allah'ın verdiğini yedik içtik. Eskiden darlık vardı, sonradan bolluk oldu. Ömrümüz hayvancılık yaparak geçti. Eskiden her şey doğaldı taze yağı dürüm yapardık. Ömrüm boyunca hep yetiştirdiğim doğal gıdalarla beslendim” dedi.

Tükettiği ürünleri kendisi yetiştirdi

Torunu Hasan Solak ise ninesine son zamanlarda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hazır gıda maddeleri almaya başladıklarını ancak 2 yıl öncesine kadar tükettiği ürünleri kendisinin yetiştirdiğini ifade etti.

Ninesinin doğal olmayan hiçbir şeyi evine sokmadığını belirten Solak, şunları kaydetti:

“İlerlemiş yaşına rağmen kendi bahçesini yapar ürünlerini kendisi yetiştirirdi. Gelen çocuklarına, torunlarına hatta gelen misafirlere bile yetiştirdiği ve ürettiği ürünlerden ikram ederdi. Peynir, çökelek, pekmez ve pestil yapar, bunları tüketirdi. Sürekli 'oğlum önce huzurlu olun, sonra doğal beslenin sakın kafanıza her şeye takmayın' derdi.”

False