GeriSağlık Üzümsü meyveler her derde deva
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Üzümsü meyveler her derde deva

Üzümsü meyveler her derde deva

Antioksidan etkisiyle sağlığına dikkat edenlerin vazgeçilmezi olacak.

Uzmanlar tam da mevsiminde olduğumuz, çilek, ahududu, böğürtlen ve vişne gibi meyvelerden oluşan üzümsü meyvelerin kalp sağlığını koruyucu, kanseri önleyici, kan şekerini düşürücü ve kadınlarda adet düzenleyici etkilerine dikkat çekiyor.

Üzümsü meyvelerin çekirdeklerinde bulunan yüksek orandaki esansiyel yağ asitleri sayesinde koroner kalp hastalıklarına ve çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu potansiyel etkisi bulunuyor. İçerdikleri biyoaktif bileşenler damar sertliği oluşumunu engelleyerek kalp krizi riskini azaltıcı etki gösterebiliyor.

Kılcal damar çatlamalarını da önleyici etki gösterebilen üzümsü meyvelerin zengin içerikleri sayesinde kan şekeri ve kolesterolün düşürülmesine yardımcı olduğu öne sürülüyor. Kandaki pıhtılaşmayı azaltıcı ve damar sertliği oluşumunu önleyici etkisi olduğu iddia edilen üzümsü meyvelerin suyu, antioksidan etkisiyle sağlığına dikkat edenlerin vazgeçilmez içeceği olmaya aday.

Mide dostu üzümsü meyve suyu!

Çilek, ahududu, böğürtlen, frenküzümü, bektaşiüzümü, mersin (murt, hambelis) mürver yemişi ve kuşburnu gibi meyvelerin içinde bulunduğu üzümsü meyveler ile genelde, çeşitli çay ve karışık meyve sularında karşılaşıyoruz. Ülser önleyici özelliğe de sahip olan bu üzümsü meyvelerin bir başka etkisi de bağırsak metabolizmasını düzenlemesi. Üzümsü meyvelerin yapraklarından ve kuru meyvelerinden yapılan çayın ve üzüm suyunun yazın sık görülen ishal vakalarına, bulantıya ve mide kramplarına iyi geldiği iddia ediliyor.

Adet düzensizliğine son!

Üzümsü meyveler, adet düzensizliğinden şikayet eden kadınların da imdadına yetişiyor. Adet kanamalarını düzenleyici özelliği nedeni ile tavsiye edilen üzümsü meyvelerin içeriğindeki yağlar, sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor.

Yapılan çalışmalarda özellikle menopoz dönemi kadınlarda ideal diyet düzeni çerçevesinde önerilen miktarda üzümsü meyve veya üzümsü meyvelerden elde edilen meyve suyu tüketiminin, önemli olduğu vurgulanıyor. 

False