GeriSağlık Uyumaya yardımcı 6 yiyecek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek

Geceleri deliksiz bir uyku için yatmadan önce bu besinlerden tüketin!

Geceleri deliksiz bir uyku uyuyamamaktan yakınan insanların sayısı gittikçe artıyor. Çeşitli problemler ve psikolojik nedenler ile birçok insan uykuya dalma sorunu yaşıyor. İşte bu noktada imdadımıza bazı yiyecekler yetişiyor. İçinde serotonin, triptofan ve melatonin hormonlarını barındıran yiyecekler uykuya dalmaya destek oluyor…


UYUMAYA YARDIMCI 6 YİYECEK

1- MUZ: Uyku getiren yiyeceklerin başında yer alan muz çok iyi bir yatıştırıcıdır. Serotonin ve melatonin hormonlarının yanında içerdiği magnezyumla da kasları gevşetip insanı rahatlatır. Gerçek bir uyku hapı gibi olan muz, yatmadan bir iki saat önce yenirse, iyi bir uyku öncesi terapi gibi gelecektir.

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek


2- ILIK SÜT: En çok bilinen ve uygulananların arasında olan süt iyi bir uyku getiricidir. İçinde bulunan triptofan sayesinde zihni yatıştırarak kişi için sağlıklı bir uyku süreci hazırlar. Yatmadan önce ılık olarak içilecek bir bardak süt, rahatça uykuya dalmanızı sağlayacaktır.

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek


3- PATATES: Fırında pişirilmiş az miktarda patates içerdiği triptofan sayesinde mideyi yormaz ve asit seviyesini düşürür. Sütle birlikte püre kıvamına getirip yenirse etki daha da artırılmış olur. İyi bir gece uykusu ve uykuya geçiş sürecinizi kısaltmak için patatesten yardım alabilirsiniz.

  

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek
  


4- ANASON ÇAYI: Diyetisyen Serkan Tutar, rahatlatıcı etkisiyle uyku sorununa karşı anason çayı tüketilebileceğini belirtti. Uyku düzensizliği ve uyumaya yardımcı olması için akşam saatlerinde anason çayı tüketilebilir. Kesintisiz bir uyku ile rahat bir gece geçirebilirsiniz. Anason çayını tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu hatırlatalım, kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

   

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek
   


5- BADEM: Kalp dostu bu kuruyemiş içerdiği triptofan ve kalsiyum sayesinde kasların rahatlamasını sağlar. Akşam yiyeceğiniz bir avuç badem uyumanıza yardımcı olacaktır.

   

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek
   


6- BAL: Çok bilinmese de bal da uyumaya yardımcı yiyecekler arasındadır. Akşamları bitki çayınıza veya ılık sütünüze ekleyeceğiniz bir çay kaşığı bal sizi gevşetip uyku hali oluşturacaktır. Özellikle muz ve süt ile karıştırdığınızda etkisini artırıp uyku öncesi rahatlığı yaşayabilirsiniz.

   

Uyumaya yardımcı 6 yiyecek
   

Uykuya dalma ve kaliteli uykuyla ilgili sorun yaşıyorsanız ayran, papatya çayı, melisa çayı, keten tohumu, kayısı gibi gıdalardan da destek alabilirsiniz. Unutmayın bu gıdalardan bir veya ikisini uykudan bir buçuk saat önce almanız gerekiyor. Bu yiyecekler sindirim sisteminizi yormadan, kaslarınızı gevşetip sakinleşmenize ve uyumanıza yardımcı olacaktır.

False