GeriDoğum Tüp Bebekte Akupunktur Mucizesi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tüp Bebekte Akupunktur Mucizesi

Tüp Bebekte Akupunktur Mucizesi

Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyenlere müjde!

Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyenlere müjde! ABD’de çok iyi bir tüp bebek ünitesi olan Cornell Üniversitesi’nde yapılan çalışmada Akupunktur Tedavisi’nin tüp bebek tedavisi yapılan çiftlerde gebelik oranlarını artırdığı görüldü.

Akupunktur, vücudun belli noktalarına yerleştirilen iğnelerle yapılan eski bir Çin tedavi tekniği. Çinliler uygulama noktalarında pozitif bir enerjinin yayıldığını saptadıkları için bu yöntemi acıyı engellemekle beraber diğer tüm hastalıkların tedavisinde kullanıyorlar. Yeterli bir eğitim almış doktor tarafından uygulandığında akupunktur tedavisi son derece güvenli olduğunu dile getiren Op. Dr. Mehmet Ali Akman, Dünya sağlık örgütü (WHO) tarafından da onaylanmış, bilimsel bir yöntem olan akupunkturun bazen mevcut tedaviye ek olarak bazense tek başına tek başına yeterli olabildiğini söylüyor.

Akupunktur ile Kısırlık Çözüme mi Kavuşuyor?

Akupunktur kısırlık ve doğurganlık konusunda daha çok klasik tedaviye yardımcı bir yöntem. “En önemli özelliği hastaları rahatlatması ve stresten uzaklaştırması” diyen Akman şöyle devam ediyor: “Akupunktur özellikle kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak üreme organlarının yanı sıra diğer organlarında daha çok kanla beslenerek daha iyi çalışmalarını sağlamaktadır. Akupunktur erkeklerin üreme sağlığında da olumlu etkiler sağlamakta, sperm sayısını artırdığına dahil çok sayıda yayın bulunmaktadır.”

İşlem Ne Kadar Sürüyor?

Akupunktur tedavisi, tüp bebek tedavisinin en kritik aşaması olan ve belki de gebelik oranlarını doğrudan etkileyen embriyo transferi aşamasında yapılmaktadır. Embriyo transferinden önce 25 dakika ve işlem sonrası 25 dakika olmak üzere toplam 50 dakikalık bir süreçtir. Hangi mekanizma ile gebelik oranlarını arttırdığı tam olarak bilinmemekle beraber belirli noktalara yapılan uyarı ile tüm vücutta beta endorfin denen bir kimyasal maddenin salgılanmasını artırmaktadır. Bu artış ile gonadotropin hormonları artmakta, rahme olan kan akımı artmakta ve sonuç olarak rahimde gebeliğin oluşmasını kolaylaştıran koşullar sağlanmaktadır. 

BEBEĞİM NE ZAMAN DOĞACAK?

False