GeriDoğum Tüp Bebek Tedavisinde Psikolojik Destek
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tüp Bebek Tedavisinde Psikolojik Destek

Tüp Bebek Tedavisinde Psikolojik Destek

Psikolojik destek bana, eşime ve tedavime nasıl destek olabilir?

Hamilelikte psikolojik destekle ilgili aklınıza takılanlar: "Psikolojik destek bana, eşime ve tedavime nasıl destek olabilir?"

İnfertilite tedavisinde psikolojik destek konusunda çalışan bir danışman, sizi dinleyecek, anlayacak ve yaşadığınız fiziksel ve ruhsal değişikliklerle nasıl baş edebileceğinizle ilgili olarak sizlere yardım edecektir. Tedavi sürecinizin her adımında neler yaşabileceğiniz ve çözüm yollarıyla ilgili stratejileri sizlerle paylaşacaktır.

Danışman Hangi Konularda Yardımcı Olacak?

Stresle baş etmenin yolları, kaygıyı azaltma, depresyonu kontrol etme, tıbbi tedaviler sürecinde yaşanan hayal kırıklıklarının, suçluluk, değersizlik ve başarısızlık duygularının ortadan kaldırılması, eşler arası iletişim, olumlu düşünme, rahat ve huzurlu olmak için neler yapılabileceği gibi konularda psikolojik destek seanslarında çalışılan konulardandır.

Ayrıca infertilite tedavisi bir yolculuksa bu yolculukta karşınıza çıkabilecek engeller, yol ayrımları ve seçenekler konusunda da size rehber olacaktır.

Tedaviyi ve sonrasını rahat ve huzurlu geçiren çiftlerin sorun yaşayan çiftlere göre tedavide başarı şansının daha yüksek olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Tüm bu bilgilerin ışığında diyebilirim ki, tüp bebek tedavisine başladığınızda kliniğin psikolojik destek sağlayıp sağlamadığı sorun eğer yoksa lütfen bir uzmandan destek alın. Çünkü denemeler ilerledikçe kişiler kendilerini ve duygularını kontrolde zorlanmaktadırlar.

Psikolojik Danışman
Dolunay Kadıoğlu

BEBEĞİM NE ZAMAN DOĞACAK?

False