GeriSağlık Toprak Yemek Mideye Faydalıymış
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Toprak Yemek Mideye Faydalıymış

Toprak Yemek Mideye Faydalıymış

Çocuğunuz toprak yediyse endişelenmeyin, bu insani bir davranış.

Daily Mail gazetesinin The Quarterly Review of Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre yaptığı haber çok ilginç bir sonuç ortaya koydu: “Çocukların oyun oynarken yedikleri toprağın zararlı değil aksine sağlıkları için faydalı olabiliyor.”

New York'taki Cornell Üniversitesi uzmanlarının aileleri rahatlatan açıklaması, toprak ya da çamur yiyen çocuklar için endişe edilmemesi yönünde.

Habere göre, uzmanlar, toprak yemenin birçok kültürde yaygın olmasından hareketle misyonerlerin, doktorların ve kaşiflerin bu uygulamayla ilgili 480'in üzerindeki anlatısını incelediler.

Araştırmada, tüm kültürlerdeki toprak yeme alışkanlığının aslında, toprağın midede parazitlere ve toksinlere karşı bir kalkan oluşturmasından kaynaklanıyor olabileceği sonucuna varıldı.

Uzmanlar, bazı insanların canının toprak çekmesine, vücutlarında demir, çinko veya kalsiyum gibi metal ve maddelerin eksik olmasının sebep olabileceğini de kaydettiler.

İnsanlar Hep Toprak Yiyordu

Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Dr. Sera Young, insanın toprak yemesinin ilk yazılı hikayesini 2 bin yıl öncesinden Hipokrat'ın kayda geçirdiğine dikkati çekti.

Araştırmacılar, “Bu verilerle, toprak yemenin insanlar arasında yaygın olduğunu ve hassas yaşam evreleriyle koruma gerektiren ekolojik koşullarla karşılaşıldığında ihtiyaç duyulduğu sonucuna varıldığını” söylediler.

False