GeriKişisel Bakım Tırnaklar nasıl törpülenir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tırnaklar nasıl törpülenir?

Tırnaklar nasıl törpülenir?

Uzun parmaklar için oval, kısa parmaklar için küt tırnak şekli ideal!

Manikür işleminin en önemli noktalarından birisi tırnakları törpülemektir. Tırnak törpülemenin en önemli noktası parmağın şekline göre tırnak şeklini belirlemektir. Parmak şekline uygun tırnak törpülemek elleri daha bakımlı gösterir. Bakımlı ellerde ojeler göze daha hoş gözükür.

TIRNAĞIN YAPISINA GÖRE ŞEKİL VERİN

Öncelikle tırnakları hazırlamak için hazırlanan ılık bir suya tırnaklar bastırılır ve 5 dakika kadar bekletilir. Böylece tırnaklar yumuşayacaktır. Yumuşayan tırnaklarınız törpüleme işlemi için hazır! Tırnakları törpülemeye kenarlardan değil ortadan başlayın. Parmaklarınıza uygun tırnak şeklinize göre şekil vermeye ortadan başlayarak seri fakat yumuşak darbeler uygulanır.

Tırnaklar nasıl törpülenir

YAN KISIMLARI SİVRİ BIRAKMAYIN

Şekil verdiğiniz tırnaklarınızda önemli olan noktalardan birisi tırnakların yan kısımlarını sivri bırakmamaktır. Eğer yan kısımları sivri bırakırsanız tırnaklarınız batabilir. Oval şekilde tırnaklara sahip olmak için törpüleme işleminde yan bölgelere yumuşak ve yavaşça uzun süre törpü uygulanır.

KÜT TIRNAK ŞEKLİNE DİKKAT

Tırnaklar nasıl törpülenir

Küt tırnak şekli kırılmaya daha yatkındır. Bu nedenle eğer parmaklarınız oval şekle uygun ise oval tırnakları tercih etmeniz kırılma açısından daha sağlıklı olacaktır. Kısa parmaklara sahipseniz küt tırnak şekli sizin tırnaklarınız için daha uygun bir şekil olur. Uzun parmaklar için ise ideal tırnak şekli ovaldir.

OJE NASIL SÜRÜLÜR?

False