GeriSağlık Terleme için kullanılan deodorantların zararı var mı?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Terleme için kullanılan deodorantların zararı var mı?

Terleme için kullanılan deodorantların zararı var mı?

Dikkat, her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkıyor!

Aşırı terleme sonucu insanlar birbirleriyle iletişim kurarken zorlanıyor, el sıkışmaktan veya yakın temas kurmaktan çekiniyor, bu nedenle deodorantlara başvuruyorlar. Fakat deodorantların sağlığa pek fazla yarar sağladığı söylenemez.

DEODORANTLAR MEME KANSERİNE SEBEP OLUR MU?

Kadınlarda deodorant kullanımı meme kanseri riskini arttırabiliyor. Yaklaşık 15 sene önce terleme için kullanılan deodorantlar ile meme kanserinde bulunan alüminyum bileşikler arasında bir ilişki olabileceği düşünülmüştü. Meme dokusunun koltuk altına yakın yerde bulunması nedeniyle deodorant kullanımının meme kanserindeki tümörlü hücrelerle alakalı olduğu düşünülüyor. Buna rağmen bugüne kadar deodorantların kansere yol açacağı kesin olarak kanıtlanmadı. Ancak uzmanlar erken yaşta koltuk altı tüyleri alınmasının ardından kullanılan deodorantın deriden emilip meme dokusuna gidebileceği ve meme kanserini tetikleyebileceğini söylüyor. Bu yüzden, koltuk altındaki tüyler alındıktan sonra birkaç gün deodorant yerine su ve sabun kullanmak daha doğru olacaktır.

Terleme için kullanılan deodorantların zararı var mı

DEODORANT KULLANMAK DOĞRU MU?

Deodorant kullanmak yerine su ve sabun ile koltuk altını iyice yıkamak, misket limon kullanmak, banyo yaparken gül suyuyla koltuk altını temizlemek, ter kokusunu engellemek için daha doğru olur. Unutmamak gerekir ki deodorantlar terlemeyi değil, ter kokusunu önler.

Terleme için kullanılan deodorantların zararı var mı

DEODORANT KULLANIMINA NE ZAMAN BAŞLANABİLİR?

Çocukların cildi daha ince ve kimyasal maddeler için daha geçirgendir. Deodorant kullanmaya 16 yaşlarında, ergenlik çağında başlamak daha doğru olur. Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.

Terleme için kullanılan deodorantların zararı var mı

AŞIRI TERLEMEYE KREMLİ ÇÖZÜM!

False