GeriEtkinlikler “Temiziz”, çocuklar için sergilendi!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Temiziz”, çocuklar için sergilendi!

“Temiziz”, çocuklar için sergilendi!

Daha temiz, daha sağlıklı bir toplum için...

Daha temiz ve sağlıklı bir toplumda yaşayabilmek için bilinç oluşturmayı amaçlayan Scotch-Brite™, temizliğin önemini vurgulayan eğitici ve eğlenceli tiyatro oyunu Temiziz’i ilkokul öğrencilerine sergiledi.

Scotch-Brite™’ın Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve TOÇEV ile ortaklaşa yürüttüğü Temiziz çocuk tiyatrosu, kapalı tiyatro salonlarından çıkarak çocuklarla açık havada buluştu.

Türkiye’nin çeşitli illerinin ardından Çorum ilinde sergilenen “Temiziz” kentteki kimi ilköğretim okullarının yanı sıra Çorum Müzesi bahçesi ve Hititlerin başkenti ve ülkemiz topraklarında en önemli tarihi kalıntılardan Hattuşaş’ta sergilendi.

Fiber Adam ve Bakterius karakterleri, interaktif sahneleri ve çocuk oyunlarında alışılmadık şekilde rock müziği kullanması ile ilköğretim öğrencileri tarafından büyük ilgi gören Temiziz tiyatro oyunu böylece sanat, tarih ve temizlik bilincini de bir araya getirmiş oldu.

Temiziz’den tiyatro atölyesi

Çorum’da sergilenen oyunun ardından oyunu sahneleyen TOÇEV Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu oyuncuları, Hakan Bilgin’le birlikte farklı bir etkinliğe katılarak, Temiziz projesinde bir ilke imza attılar.

Çorum Valiliği tarafından düzenlenen “Yatılı Uygulamalı Müze Eğitimi” projesine katılan ilköğretim çağı öğrencileriyle bir tiyatro atölyesi gerçekleştiren oyuncular önce tiyatro ve oyun ile ilgili kısa bilgiler verdiler. Daha sonra oyundan küçük bölümler sergileyen öğrenciler böylece belki de hayatlarında ilk kez bir tiyatro atölyesine katılma olanağı da bulmuş oldular.

Öğrenciler, tiyatro atölyesinin ardından Çorum Müzesi’ni gezdiler ve müze dahilinde gerçekleştirilen çeşitli interaktif etkinliklere katıldılar.

www.temiziz.com

False