GeriSağlık Tatlı patates ile kilo verin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatlı patates ile kilo verin!

Tatlı patates ile kilo verin!

İşte keşfedilmemiş süper besinler ve faydaları…

Kinoa, krill yağı, chia çekirdeği… Belki bu besinlerin isimlerini bile daha önce hiç duymadınız ama yararları saymakla bitmiyor. Diyetisyen Deniz Berksoy, bu keşfedilmemiş besinlerin faydalarını sıraladı.


KİONA

Kinoa ıspanakgiller familyasının bir türüdür ve asıl olarak tahıl benzeri çekirdekleri için üretilmektedir. Almanların ve Güney Amerikalıların mısır ve patatesin yanında üçüncü ana besin olarak kinoa tüketmeleri nedeniyle antik çağda ana tahıl maddesi olarak kullanılmaktaydı. Beyaz, kırmızı ve siyah olmak üzere 3 rengi vardır. Türkiye'de sadece beyazı bulunmaktadır. Kinoa, yüksek proteinli, temel aminoasitlere sahip, kalsiyum, demir, magnezyum, lif ve fosfor açısından çok zengindir. Kinoanın asıl özelliği gluten içermemesidir. Bu özelliği ile kilo verme ve sağlıklı yaşama büyük katkısı olacaktır.

Tatlı patates ile kilo verin

HEM KALORİSİ DÜŞÜK HEM DE LEZZETLİ DİYET YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLAYIN!


KAKULE

Kakule hazmı kolaylaştırıcı, mide kramplarını giderici özelliğiyle bilinmektedir. Sindirim sistemi ve karaciğer sağlığı için en ideali çay olarak içilmesidir. Kakule, içeriğindeki antioksidanlar ile bağışıklığı güçlendirici, ayrıca; hafızayı güçlendirici ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Zayıflamak isteyen kişiler iştahı arttırabildiği için kontrollü kullanılmalıdır. Çorbalara, baklagillere çok yakışan kakule, yemeğe piştikten sonra atılmalıdır. Tercihen; bir tatlı kaşığı kakule tohumu sıcak suda 5 dakika demlenerek, yemeklerden sonra tüketilebilir.

Tatlı patates ile kilo verin


KEFİR

Süt ürünlerinden biri olan kefir yoğurda oranla daha fazla protein içermektedir ve probiyotik özelliklere sahiptir. Buna karşın daha az kompleks karbonhidrat (şeker) içermektedir. Keskin bir tada sahiptir. Probiyotik özelliğinden ötürü içerdiği yararlı bakteriler bağışıklığı güçlendirici, kolon kanserine karşı koruyucu, anti-aging etki göstermektedir. Gün içerisinde 1 çay bardağı kefir sağlıklı yaşam için tercih edilmelidir.

Tatlı patates ile kilo verin


KRİLL YAĞI

Omega 3’ün bir üst biçimi olarak tanımlanan krill yağı, suyu soğuk ve temiz okyanuslarda yaşayan karides benzeri bir kabukludan elde edilmektedir. Kapsül biçiminde takviye olarak kullanılan krill yağı; kalbi korumaya, zihin fonksiyonlarını geliştirmeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve eklem ağrılarını güçlendirmeye yardımcı olmaktadır.

Tatlı patates ile kilo verin


TATLI PATATES

Tatlı patates tüketmek karaciğer, cilt ve prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca; vücutta A vitamini üretimine yardımcı olan beta-karoten bakımından zengindir. Akşam yemeğinde kimyonla hazırlanmış fırında tatlı patates ile 3 çorba kaşığı süzme yoğurt metabolizmanızı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur.

Tatlı patates ile kilo verin


CHIA ÇEKİRDEĞİ

Yüksek oranda posa içermektedir. Öyle ki 1 tatlı kaşığı chia çekirdeği 1 kase yulaf kadar posa içermektedir. Demir, kalsiyum ve Omega-3 açısından zengindir. Kahvaltılık cornflakes ve salatalara eklenebilir. Fındıksı bir tada sahip olduğu için muhallebilere de eklenebilir.

Tatlı patates ile kilo verin

False