GeriEtkinlikler Tatile çıkarken evde yapılması gerekenler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatile çıkarken evde yapılması gerekenler

Tatile çıkarken evde yapılması gerekenler

Tatil modu olan buzdolaplarını tercih edin!

Gönül rahatlığı ile tatile çıkmak ve aklınızın evde kalmaması için tatile çıkarken evinizde gerekli önlemleri almanız gerekir. Her tatile gidişinizde evden çıktığınız andan itibaren “Acaba fişe takılı bir şey kaldı mı, suları kapatmış mıydım, kapıları kilitledim mi?” gibi sorular kafanızı meşgul ediyorsa tatil öncesinde kendinize evde yapılacaklar listesi hazırlayın ve gönül rahatlığı ile tatilinizin keyfini çıkarın.

İşte sizin için hazırladığımız tatile çıkmadan önce evde yapılacaklar listesi:

Gerekli güvenlik önlemlerini alın

Evden çıkmadan önce tüm pencereleri ve balkon kapılarını kilitleyin. Hatta dışarıdan açılan havalandırmanız var ise onların da kapalı olduğundan emin olun. Evinizin boş olduğunu anlayıp harekete geçen hırsızlara karşı hiçbir zaman tedbiri elden bırakmayın. Evde değerli eşyalarınızı (altın, takı, mücevher vb.)bırakmayın ancak yanınızda taşımak da riskli olacağı için onları güvendiğiniz birilerine teslim edebilirsiniz.

Elektrikli aletleri fişten çıkarın

Evde prize takılı olması gerekmeyen tüm cihazları ( televizyon, küçük ev aletleri vb.) fişten çekin. Hem oluşabilecek olası yangınları önlemiş olur hem de boş yere enerji tüketmemiş olursunuz.

Buzdolabınızın fişini çekmeyin

Tatiliniz ister kısa olsun ister uzun buzdolabınızın fişini çekmeyin. Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.

Tatil modu olan buzdolaplarını tercih edin

Tatil öncesi son kullanma tarihi yaklaşan yiyeceklerinizi mutlaka tüketin. Özellikle sebze ve meyveler daha çabuk bozulduğu için onları buzdolabında bırakmayın. Buzdolabınızda kalabilecek olan diğer yiyecekleri saklama kabında bir süreliğine muhafaza edebilirsiniz. Özellikle bazı buzdolaplarında yiyecekleri minumum soğukluk derecesinde tutan tatil modu bulunur. Bu mod, buzdolabınızı olması gereken minimum soğukluk derecesinde tutarak yiyeceklerinizi bıraktığınız gibi bulmanızı sağlar. Üstelik bu moda kompresör sürekli devreye girmediği için enerjiden de tasarruf edersiniz. 

Tatile çıkarken evde yapılması gerekenler

VESTEL BUZDOLAPLARI, TATİL, MODU, EKONOMİ MODU, PARTİ MODU GİBİ ÖZELLİKLERİYLE HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRIYOR!

Muslukları ve doğalgaz vanasını kapattığınızdan emin olun

Evdeki tüm muslukların kapalı olduğundan emin olun. Hatta evden çıkmadan su vanasını kapatmanız en garantili yoldur. Ayrıca yaz ya da kış mevsim ayrımı yapmaksızın doğalgaz vananızı da kapatın.

Çiçeklerinizi susuz bırakmayın

Eğer çiçekleriniz var ise ve onlara bakması için kimseden yardım alamıyorsanız saksıların altlığını su ile doldurun. Ancak sıcak havalarda su çabuk buharlaşacağı için bunu kısa süreli tatillerde tercih etmelisiniz. 2-3 günden fazla süreli tatile çıkıyorsanız çiçeklerinizi teslim edecek birilerini bulmalısınız.

Eşyalarınızın üstünü örtün

Eğer uzun süreli bir tatile çıkıyorsanız döndüğünüzde de rahat etmeniz için kanepe, koltuk, masa ve sandalyelerinizin üzerini tozlanmaması için örtebilirsiniz. Böylelikle döndüğünüzde tüm gün temizlik yapmak zorunda kalmazsınız.

Evde çöp bırakmayın

Evden çıkarken muhakkak çöpünüzün olup olmadığını kontrol edin. Çöpte kalan küçücük bir artık bile tatilden evinize döndüğünüzde size berbat bir sürpriz yapabilir.

Tüm listeyi uyguladıktan sonra artık gönül rahatlığı ile tatilinize çıkabilirsiniz. 

False