GeriEtkinlikler Tarzan Yağmur Ormanları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarzan Yağmur Ormanları

Tarzan Yağmur Ormanları

Tiyatro Alkış'tan keyifli bir oyun çocukları bekliyor.

Tarzan Yağmur Ormanları, çocuklara çevreyi korumanın önemini ve gerekliliğini, tiyatronun eğlenceli üslubu ile öğreten ailece gidebileceğiniz bir oyun.

Oyunun Konusu

Tarzan, bir uçak kazası sonucu yağmur ormanlarına düşüp Maymun Kuki, Aslan Kral ve Narin Koala tarafından büyütülmüş ve onlarla yaşamakta olan bir insandır fakat insan olduğunu bilmemektedir.

Bir gün Aslan Kral’ın yukardan geçen bir uçaktan ormana bırakılan çöpler için “İnsanların işi bu!” demesi ile Tarzan, insanın ne demek olduğunu merak edip sürekli sormaya başlar. Bu sırada ormana, soyu tükenmekte olan koalaları araştırmak için gelen Ceyn ve onun yardımcısı Sasi çeşitli ayak izleri bulup fikir yürütmektedirler. Ormana gelen başka iki kişi de Yoket ve Tester’dir. Bunlar, tatil köyü ve golf sahası projeleri için uygun yerler aramakta, ağaçları kesmektedirler.

Ormanda bir şeyler yavaş yavaş kötüye gitmeye başlar. Ağaçları dinleyen Kuki, onların, arkadaşları kesildiği için üzgün olduğunu söyler; ormandaki son iki koaladan biri hastalanır; yağmur zamanı olmasına rağmen yağmur yağmaz ve Tarzan insan olduğunu anlayıp bundan ötürü mutsuz olur. Bütün bunlar olurken Tarzan, Aslan Kral ve Kuki, Ceyn ve Sasi ile karşılaşmış ve onlarla arkadaş olmuşlardır. Ceyn, Tarzan’a konuşmayı öğretmiştir ve hasta olan koalaya yardım edecektir.

Ağaçlara onları kesilmekten kurtaracağını söyleyen Tarzan, Yoket ile Tester’i bulur, onları yaptıkları şeyden vazgeçirmeye çalışır, iş makineleriyle mücadele eder. Ceyn, Sasi ve hayvanların da yardımıyla Yoket ile Tester’i ormandan çıkarmayı başarır. Bunun üzerine yağmur yağar ve her şey eski güzel haline dönmeye başlar.

Tarih: 22 Mayıs Pazar
Saat: 12.00
Yer: Tiyatro Alkış

www.tiyatroalkis.com

False