GeriSağlık Taklit kozmetik ürünleri giderek artıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taklit kozmetik ürünleri giderek artıyor

Taklit kozmetik ürünleri giderek artıyor

Bu konuda bakanlık denetimlerinin düzenli bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor.

Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği (KTSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Denetim Hizmetleri Başkanlığı’nın 2012 yılında tıbbi cihaz ve kozmetiklere yönelik denetimleri hakkında bir açıklama yaptı.

KTSD olarak Sağlık Bakanlığı'nın halk sağlığının korunmasına yönelik bu tür çalışmalarını desteklediklerini kaydeden Ahmet Pura, "Tüketici sağlığı açısından, etkin ve uluslararası standartlarda bir piyasa denetim ve gözetiminin önemini sürekli olarak vurguluyoruz" dedi. Ahmet Pura, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizde gerek üretim standartları, gerek ürün kalitesi ve çeşitliliği bakımından son derece gelişmiş bir kozmetik sektörü söz konusudur. Öte yandan, kimyasal boşluklar ve denetim sürecindeki yetersizlikler nedeniyle, sahte veya taklit ürünlerin ticareti sürmektedir. 2012 yılında Türkiye çapında sahte ve kaçak ürün ticaretinin % 12 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Biz, bu ve benzeri sorunların karar vericiler ve sektör arasında giderek güçlenen bir diyalog sürecinde ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz."

Sağlık Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği piyasa gözetim ve denetim çalışmalarının çeşitli açılardan faydalarına dikkat çeken Ahmet Pura, Bakanlık çalışmalarının kalitesiz ürünlerden kaynaklanan sağlık sorunlarının engellenmesinde olduğu kadar, çevre sağlığının korunmasında da önemli olduğunu belirtti. "Bakanlık denetimlerinin düzenli bir şekilde sürmesi ve bu denetimlerin sonuçlarının kamuoyuna açıklanması, ürün kalitesinin önemini vurgulamanın yanı sıra, tüketici bilincinin yükseltilmesini de sağlıyor" diyen Pura, sektör olarak Sağlık Bakanlığı'na ve ilgili diğer tüm düzenleyici kurum ve kurullara bu yönde her türlü desteği sağlamaya ve gerekli her alanda iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve sektör olarak piyasa denetimleri konusunda yaptıkları çalışmalar sebebiyle Sağlık Bakanlığı ve İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na teşekkür ettiklerini söyledi. 

False