Geriİsimler Sözlüğü Sultan Papağanı İsimleri - En Güzel, Tatlı Ve Sevimli Erkek & Dişi Sultan Papağanı İsimleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sultan Papağanı İsimleri - En Güzel, Tatlı Ve Sevimli Erkek & Dişi Sultan Papağanı İsimleri

Sultan Papağanı İsimleri - En Güzel, Tatlı Ve Sevimli Erkek & Dişi Sultan Papağanı İsimleri

Sultan papağanı, ülkemizde ve tüm dünyada çok sık beslenen ve sevilen bir doğa kuşudur. Sultan papağanı, tam bir doğa kuşu olmasına rağmen ticaretlerinin yapılması nedeni ile günümüzde de kafes kuşu olarak da bilinen tohumgiller familyasına ait olan bir kuş türüdür. En güzel, tatlı ve sevimli Erkek & Dişi sultan papağanı isimleri nelerdir sizler için derledik.

Evcil hayvan beslemek isteyen ama bunun için yeterli zamanı olmayan kişilerin sıkça tercih ettiği sultan papağanlarına vereceğiniz isim de çok önemlidir. 

 Sultan Papağanı Besleme 

 Avustralya kökenli bir papağan ailesinde sahip olan sultan papağanları, Türkiye’de en çok beslenen papağan türleri arasında yer alıyor. En yaygın olan papağan türleri arasında yer alıyor. Ortalama yaşam süresi ise, 15 yıl boyunca bu papağanlar, canlı ve parlak renkleri ile mutasyona çok fazla uğramıştır. 

 Çeşit çeşit sultan papağanı varyasyonları ortaya çıktı. Zahmetli olmayan bakımı sayesinde özellikle de çalışan ama bir yandan da evcil hayvan da beslemek isteyen kişilerin apartmanda ve şehir içinde rahatlıkla bakabileceği bir kafes kuşudur. Genellikle sarı, beyaz ve gri renkleri olsa da bu renklerin de kendi içinde pek çok farklı çeşidi bulunur. Bilindiği üzere doğada 35 çeşit sultan papağanı çeşidi bulunuyor. 

 En Güzel, Tatlı ve Sevimli Erkek Sultan Papağanı İsimleri 

 Erkek sultan papağanı besliyorsanız ona uygun anlamlı ve güzel bir isim bulmanız gerekir. Erkek sultan papağanınıza isim koymaya karar verdiğiniz zaman isim verme konusunda kararsızlık yaşadığınız zaman erkek papağanlara verilebilecek en güzel isimlerden yardım alabilirsiniz. Erkek papağanlara verilebilecek en güzel isimler ise şunlardır; 

Abidin 

Fındık 

Boncuk 

Çimen 

Alex 

Bulut 

Paşa 

Çapkın 

Papi 

Hektor 

Şakir 

Papi 

Pırpır 

Okyanus 

Şakir

 Mıstık 

Cancan 

Cafer

 Biber 

Kaya 

Yaprak 

Çiko 

Ayaz 

Barış 

Tayfa

 Athena

 Cambaz 

Kurşun 

Pırtık

 Bade

 Efe

 Sis

 Giz 

Miskin 

Barış 

Pegasus 

Tufan 

Bu güzel isimlerden kendi sultan papağanınıza en uygun olanlarını tercih edebilirsiniz. Erkek sultan papağanınıza çok özel bir isim tercih edebilirsiniz. 

 En Güzel, Tatlı ve Sevimli Erkek Sultan Dişi Papağanı İsimleri 

 Dişi sultan papağanınıza isim koyma konusunda kararsız kaldıysanız, dişi papağanlara özel isim önerilerimiz arasından seçim yapabilirsiniz. Dişi papağanlara koyulabilecek en güzel isimler ise şunlardır;

 Abiye 

Benek 

Arsız 

Altın 

Kontes 

Prenses 

Şımarık 

Rimel 

Pufi 

Cazibe 

Çilek 

Köpük 

Gümüş 

Karamel 

Köpük 

Keşkül 

Şirine

 Pırpır 

Kar 

Fifi 

Şıkıdık 

Dido 

Zeytin 

İklim 

Gofret 

Aşık 

Cici 

Yosun 

Şıkıdık 

İklim 

Bu isimlerden papağanınıza en uygun olan isimleri dişi sultan papağanınıza koyabilirsiniz. Sultan papağanınıza isim verme aşamasında papağanınızın dış görünüşüne de dikkat etmeniz gerekir. Ona en uygun ismi seçebilmek için öncelikle ona hangi ismin yakışacağını düşünmeniz gerekir. Sultan papağanları, dinledikleri kelimeleri ezberlemeye çalışan, ortamı dinleyen, ezberleyemese dahi hafızasında tutan doğa kuşlardır. Bu nedenle de çoğu sultan papağanı sık duyduğu kelimeleri ismi zanneder ve genellikle de tekrarlamaya çalışır. Bu aşamada da onun tekrar edebileceği, daha kolay bir isim seçimi yapmanız gerekir. 

 Sultan papağanları çok taklitçi kuşlar olduğu için, söylediklerinizi tekrar etmeyi her zaman çok sever. Ortamı sürekli olarak dinleyerek yeni kelimeler ezberlemeye çalışır. Sultan papağanları için bu aktivite bir oyun gibidir. Bu nedenle de sultan papağanına isim koyarken, onun kolay bir şekilde tekrar edip ezberleyebileceği isimler tercih etmeniz gerekir. Bu gibi isimlerin içinde ise kesinlikle sert ünsüzler; -p, -ç, -t, k gibi harfler ya da -s, ş, f gibi ek harfler bulunması gerekir. Bu harfler ise genel olarak papağanların daha kolay bir şekilde telaffuz edebildiği harfler olduğu için, bu harfleri bol miktarda içeren isimler sultan papağanınıza koyabilirsiniz. 

False