GeriSağlık Su içmek zayıflamada ne kadar etkili?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Su içmek zayıflamada ne kadar etkili?

Su içmek zayıflamada ne kadar etkili?

Kilo problemi yaşayan bireylerin sadece su tüketerek zayıflaması mümkün değildir. Hemen hemen tüm diyet listelerinin başında “sık su tüketin” cümlesi geçer. Elbette sağlıklı kilo kaybı için tek başına bu yöntem yeterli değildir ancak çok ciddi bir destekçidir. Peki, su içmenin zayıflamadaki etkisini biliyor musunuz? Sağlıklı Beslenme Danışmanı İlknur Özkuş, konu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Günde minimum 2 litre su tüketmiyorsanız, hali hazırda vücudunuz sıvı eksikliğine bağlı birçok olumsuzluk yaşıyor olabilir. Bu yüzden diyette olun veya olmayın, günlük su tüketiminizi sağlamalısınız.

Fit bir görünüme sahip olmak ve ideal kilonuza ulaşmak istiyorsanız spor ve düzenli beslenmenin yanında su tüketiminin büyük önem taşıdığını unutmamalısınız. Vücudunuzun sindiriminde ve boşaltımında etkin rol oynayan su tüketimi, kilo vermeniz sırasında size büyük destek sağlar.

Bu uyarıları dikkate alın

Tükettiğiniz besinlerden aldığınız vitamin ve minerallerin yanı sıra sağlıklı bir bedene sahip olabilmek ve fit bir görünüme kavuşmak için tüketmeniz gereken en önemli şey sudur. Üstelik bahsettiğimiz şey tüm canlıların yaşam kaynağı! Vücudunuzun suya ihtiyacı var!

İçmeniz gerekenden az su tüketmek böbrek gibi organlarınızın görevlerini yerine getirmekte zorlanması, halsizlik, baş ağrısı gibi pek çok soruna neden olabilir. Üstelik zayıflama sürecinde bu durum daha çok önem kazanır. Yeterli miktarda su içebilmek için günlük tüketmeniz gereken su miktarını bilmeniz gerekir. Fakat kişilerin yaşı, kilosu, sağlık durumu, ilaçları, egzersizleri, çevre şartları gibi etmenler günlük tüketilmesi gereken su miktarını doğrudan etkileyebilir.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak günlük almanız gereken su miktarını internet üzerindeki hesaplama cetvellerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Su tüketimini alışkanlık haline getirmek için de yine aynı şekilde su içme programlarını telefonlarınıza ayarlayarak bunu günlük bir görev haline getirebilirsiniz.

False