GeriEtkinlikler Söz Bizde Artık!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Söz Bizde Artık!

Söz Bizde Artık!

2. Uluslararası Down Sendromu Semineri...

“Gerçek dostlar kromozom saymaz!” sloganıyla başarı hikayelerini anlatacak olan down sendromlu birçok kişi, 2. Uluslararası Down Sendromu Semineri’nde olacaklar.

Tüm dünyada aynı anda kutlanan ve Türkiye Down Sendromu Derneği’nin 20 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirileceği seminerde, bu yıl ilk kez down sendromlular “Söz Bizde” diyerek kendi panellerini organize ettiler. Farklı hayatlara sahip bu insanlar başarı hikayelerini başka down sendromlulara umut olmak için paylaşacaklar.

Milliyet, ülke, sosyal ya da ekonomik farklılık gözetmeden her 800 doğumda bir görülen Down Sendromu, genetik bir farklılık... 21. kromozomun 3 adet olmasından kaynaklanan Down Sendromu’nu gündeme getirmek amacıyla her yıl 3’üncü ayın 21’inde kutlanan Dünya Down Sendromu Günü, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ülkemizde de çeşitli etkinlerle kutlanacak.

Türk ve Hollandalı Uzmanlar Katılacak

Dünya Down Sendromu Günü kapsamında, Türkiye Down Sendromu Derneği’nin 20 Mart 2011 tarihinde gerçekleştirileceği 2. Uluslararası Down Sendromu Semineri renkli görüntülere sahne olacak. Yapı Kredi Plaza’da Hollandalı ve Türk uzmanlarının katılacağı seminerde Dr. Peter E.M. Lauteslager Başkanlığında Down Development Ekibi, “Fizyoterapi”, Anadolu Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Diken, “Responsive Tecahing”, Psikolog ve Özel Eğitim Uzmanı Sezgin Kartal, , “Davranış Bozuklukları”, Yard.Doç.Dr.Aysun Çolak “Kaynaştırma Uygulamaları”, Avukat Işıl Bağatur ise “Yasal Haklar” konusunda bilgilerini paylaşacak.

Söz Bizde Artık

Seminer kapsamında ayrıca Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek bir panel de yer alacak. “Söz Bizim” konulu panelin katılımcılarını ise değişik yaş ve meslek gruplarına ait Down Sendromlular oluşturacak. Hepsi farklı hayatlara sahip Down Sendromlu olan bu insanların ortak noktası ise sahip oldukları yetenekler ve değerler üzerinde mutlu bir hayat inşa etmiş olmaları...

Down Sendromlu insanların da harika birer okul arkadaşı, iş arkadaşı ve dost olabileceklerini göstermeyi amaçlayan bu panelde onların da hayatı dolu dolu yaşadıklarına dikkat çekilecek. Panele katılan Down Sendromlu genç ve yetişkinler hayatlarını ve hayallerini konuklar ile paylaşacak.        

False