GeriKişisel Bakım Son Moda Estetik Operasyonu Acaba Ne?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Son Moda Estetik Operasyonu Acaba Ne?

Son Moda Estetik Operasyonu Acaba Ne?

Gizli gizli, hızla ilerleyen en trend estetiği duyunca çok şaşıracaksınız!

Estetik operasyon denince hemen aklımıza göğüs estetiği, burun estetiği, yüz germe veya yüz estetiği geliyor. Aslında gizli gizli, hızla ilerleyen en trend estetik; genital estetik ama haberimiz yok!

Kadınların hemen hemen hepsi özellikle birlikte oldukları partnerlerine güzel görünmek isterler. Dolayısıyla vücut güzelliğinin yanında daha güzel bir cinsellik yaşamak için artık cinsel organ estetiğine de önem verilmeye başlandı.

Normal doğum yapmış kadınların en sık yaşadıkları sorunlardan birisi de cinsel organlarında meydana gelen deformasyonun doğumdan sonra düzelememesi nedeniyle cinsel organlarından hoşlanmamaya başlaması oluyor. Bu sorun karın bölgesinde oluşan çatlaklardan bile daha önemli sayılabiliyor.

Kadınların vajina yapısında oluşan bu değişiklikler; doğum esnasında vajina dokularının aşırı gerilmesine ve doğum sonrası tekrar eski elastikiyetini kazanamaması sonucu haznede genişlemeler, doğum sırasında yapılan "Epizyotomi" diye adlandırılan kesiye bağlı skar dokusu oluşması, idrar kesesi ve anüsün vajinaya doğru sarkması, cinsel fonksiyon bozukluğu dışında idrar tutamama ve rahat dışkılayamama sorununa da yol açabiliyor.

Bu genişlemeler cinsel birliktelikte eşlerin her ikisinde de problem yaratıyor. Hatta kadınlarda sık tekrarlayan genital enfeksiyonlara, idrar yolu enfeksiyonlarına ve cinsel isteksizliğe kadar giden problemlere sebep oluyor. Bunun dışında, genital estetik operasyonlar sadece görüntü için değil aynı zamanda sağlık için de yapılıyor.

Dr. Fevzi Özgönül

False