GeriSağlık Siz hiç coregazm oldunuz mu?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Siz hiç coregazm oldunuz mu?

Siz hiç coregazm oldunuz mu?

Egzersiz esnasında orgazm olmak kulağa çok garip geliyor ama...

Kulağa hayli ilginç gelen bu konuda doğru bilgiye ulaşmak için aklımıza takılan tüm soruları Bireysel Fitness ve Yaşam Koçu Baturalp Beşer’e sorduk.

EGZERSİZ YAPARKEN ORGAZM OLABİLMEK GERÇEKTEN MÜMKÜN MÜ?

Siz hiç coregazm oldunuz mu

Yurt dışında ‘’coregasm’’ adıyla tabir edilen bu çılgınlık orgazm egzersizleri anlamına geliyor ya da ‘’orgazmı tetikleyen egzersizler’’de denilebilir.

Karın kaslarını güçlendirmeyi hedefleyen egzersizlerin tercih edildiği bu spor çılgınlığı kadınların seks hayatına renk katıyor. Bazı egzersiz türleri hem orgazmı kuvvetlendiriyor hem de nadiren de olsa spor yaparken kadınların orgazm olmasını sağlıyor!

PEKİ, BU KONUDA YAPILMIŞ ARAŞTIRMA VE KANITLANMIŞ BİLİMSEL BİR VERİ VAR MI?

Siz hiç coregazm oldunuz mu

Indiana Üniversitesi’nden Debby Herbernick ve “Get The Gloss” adlı kitabın yazarı Ahmed Zambarakji’nin yayınladığı bir makalede bu konu ile ilgili hayli ilginç bilgiler mevcut.

2011 yılında yapılan araştırmaya 530 kadın online olarak katılmış. Yapılan araştırmalara katılan kadınların %45’i karın kası egzersizlerinin, %20’si yoganın, %16.5’i ağırlık egzersizlerinin, %12.8’i ise koşu egzersizinin orgazma yardımcı olduğunu belirtmişler.

Araştırmaya katılanların arasından %5.7 oranında sanslı bir kesim ise tempolu bir yürüyüşün bile orgazmı büyük ölçüde etkilediğini belirtiyor. Bahsetmiş olduğumuz egzersizler arasında en kolayı ve en zahmetsizi tabii ki yürüyüş yapmak, işte bu yüzden biz buna şans diyoruz.

EGZERSİZDEN ORGAZM BOYUTUNA NASIL GEÇİLİYOR PEKİ?

Siz hiç coregazm oldunuz mu

Yapılan egzersizler sinir sisteminizi harekete geçirir ve hassas bir sinir sistemine sahip olan kadınların kalp atışları hızlanır, kan basınçları yükselir ve kan damarları daralır. Bu da kadınları doruk noktasına ulaştırabilir.

O ZAMAN BİZE ORGAZM KUVVETLENDİRİCİ BİRKAÇ EGZERSİZ TÜYOSU VEREBİLİR MİSİNİZ?

Siz hiç coregazm oldunuz mu

Kuvvetli orgazmlar için kadınlar ipe ve direğe tırmanma egzersizlerini yapılabilir örneğin. Bu egzersizlerde karın bölgesi çok kuvvetli bir şekilde çalışır. Ağırlık kaldırma egzersizleri aslında doğru ve size uygun ağırlıklarla çalışıldığında vücudunuzdaki kıvrımları artırır, sizi daha dişi ve daha seksi gösterir. Bisiklete binmek ve tabii ki yapacağınız tüm core yani karın egzersizleri de güçlü orgazmlar yaşamanız için yardımcı olabilir.

En etkili ve en zor olan karın egzersizlerinden bir tanesi de “Captain’s chair leg raise” ya da “knee raise” dediğimiz ‘’kaptanın sandalyesi’’ adı verilen bir egzersiz ekipmanıyla yapılan harekettir. Altı boş bir sandalyeyi andıran bu egzersiz aletinin kollarını kavrayarak bacaklarınızı ya da dizlerinizi karnınıza doğru çekiyor ve karın kaslarınızı çalıştırıyorsunuz.

Hazırlayan: Sedef Batı

False