GeriSağlık Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler

Sivrisinek ısırıkları yaz aylarının gelmesiyle artmaya başladı. Bu ısırıklar vücutta kaşıntı ve kızarıklıkların oluşmasına neden oluyor. Ayrıca çok nadir eklem şişliği ve yüksek ateş gibi ciddi durumları da beraberinde getiriyor ve böyle bir durumda da sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Sadece kaşıntı durumlarında sivrisinek ısırıklarına karşı birkaç doğal yönteme başvurabilirsiniz. Peki sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler

Sivrisinek ısırığında bağışıklık sistemi daha zayıf olanlarda ve çocuklarda, kızarıklık ve şişlik daha uzun süre kalabiliyor. Alerji durumları gözüktüğünde sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Bazı durumlarda da evde uygulanabilecek çözümler, kaşıntının ve kızarıklığın iyileşmesine yardımcı oluyor. İşte evde sivrisinek ısırıklarına iyi gelen doğal çözümler...

SİVRİSİNEK ISIRIĞI NASIL GEÇER?

Sivrisinek ısırığına kulaktan dolma bilgilerle fesleğen, limon, sarı kantaron yağı, elma sirkesi gibi bitkisel malzemeler sürülmemeli. Çünkü bu yöntemlerin çoğu etkisiz olmakla beraber yaraların açılmasına neden olabilir.

Isırıklar için yapılabilecek tek doğal yöntem lokal buz uygulamasıdır. Fakat bu uygulamanın 1 - 2 dakikayı aşmamalı. Buz uygulaması şişlik ve kaşıntıyı alır. Ayrıca kaşıntıları için doktor kontrolünde kremler kullanılabilir.

Pencerelere sineklik takmak, sinek kovucu krem ve spreyler kullanmak, bataklıkları kurutmak, havadan ilaçlama yapılması ya da evin ilaçlanması sivrisinek ısırmasına karşı alınabilecek önlemlerden birkaçı olarak gösterilebilir.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir ve nasıl geçer Evde sivri sinek ısırığına iyi gelen doğal çözümler

SİVRİSİNEK ISIRIĞINA NE İYİ GELİR?

Sivrisinek ısırıkları genel olarak bir tedavi gerektirmez ve kendiliğinden düzelir. Eğer ısırık yeniyse o bölgeye soğuk uygulama yapılabilir. Kızarıklık ve kabarıklığın aşırı olduğu durumlarda doktora başvurulmalıdır.

 

False