GeriDekorasyon Sınır Tanımaz Hayaller ve Bebek Odaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sınır Tanımaz Hayaller ve Bebek Odaları

Sınır Tanımaz Hayaller ve Bebek Odaları

Hayalinizdeki bebek odasını gerçekleştirmeniz mümkün!

Düşünün bir kere, bütün bebek odaları kızlar için ya pembe veya pembe tonları erkekler için de genelde mavi, yeşil ve sarı ağırlıklı oluyor. Neden?

Kız bebekler için çiçekler, periler ve bebek desenleri tercih edilirken, erkek bebekler için trenler, arabalar, toplar veya çizgi film kahramanları gibi temalar seçiliyor. Geçen ayki yazımda da belirttiğim gibi aslında aklınıza gelen her nesne ve objeden oda konsepti olabilir. İlk bakışta yadırgasanız bile ortaya çıkıp oda ve aksesuarlar tamamlanınca, değişik bir seçim yaptığınız için kendinizle gurur duyacaksınız. Haydi şöyle bir hayal edelim şimdi sizinle isterseniz…

Ne var sebzelerden sevdiğiniz… Kabak, ıspanak, pırasa, patlıcan, domates ya da bamya… Veya balkabağı, bezelye ve fasulye… İşte şimdi geldik işin en güzel kısmına. Örneğin fasulye mi seçtiniz kendinize. Başlıyoruz şimdi güzelim ayşe fasulyeden bebeğimize yatak odası yapmaya.

Yeşil renkteki fasulyelerden bir tanesini ortadan ikiye ayrılmış bir şekilde hayal edin. Ortasına bebek şiltesini koyun. Şilteye sarı veya açık krem renginde bir nevresim takım geçirirseniz harika bir uyum içinde olacaktır yatağınız. Tabii ki fasulyeler dikdörtgen şeklinde olmadığı için yatağınızı dizayn eden mimarınız da burada yeteneğini göstererek yuvarlak hatlar kullanmaya dikkat edecektir.

Bebeğinizin dolabı yine yeşil fasulye renginde, çekmeceleri domates şeklinde, kulpları da yaprak şeklinde olabilir. Böylece sebze tabağı şeklinde iştah açıcı bir yatak odamız olmuş olur. Bu yatak odasına güzel bir lamba ve iştah açıcı bir de halı koyarsınız harika olacaktır ya da kendimize mevsim meyvelerinden bir yatak odası yapalım. Yatak odasının konsepti bu defa da karpuz olsun. Sanırım hiç aklınıza gelmez bu saydıklarım, öyle değil mi? Bilirsiniz çizgili karpuz kabuklarını. İşte içini oyun ve bebeğinizin şiltesiniz içine koyun. İşte karpuz kabuğunda nurtopu gibi bebeğiniz. Bebeğinizin dolabını da karpuzun içi gibi kırmızı ve siyah çekirdeklerinden yapalım. Zaten biliyorsunuz karpuzun o dalgalı halini aynı o şekil ve renkleri kullanarak yapabilirsiniz bebek odanızı. Duvarları da açık krem rengine boyayabilir veya açık renk bir duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Bu şekilde iştah açıcı bir odaya sahip olan bebeğinizin yemek yememesi mümkün değil bence. Siz ne dersiniz sevgili anne adayları?

Benim bebeğim
Canımın canı
Bir tanem
Senin sayende ben
Karşılıksız seviyorum
Sevginin en güzelini içimde taşıyorum

Sevgili anne adayları, şimdi de sizden gelen bazı soruları cevaplamak istiyorum, çünkü çok soru birikti sizlerden gelen. Açıkçası sitem ediyorsunuz bana, size cevap vermediğim için, ancak hepsini sırayla cevaplıyorum ve ilginiz için özellikle teşekkür ediyorum.

Bu ayki sorumuz şöyle. Annemiz diyor ki, bebeğin odası için çok sevdiği kırmızı rengi kullanmak istiyor, ancak ne sıklıkta kullanırsa bebeği yormayacağını bilmek istiyor.

Her zaman bahsettiğim gibi kırmızı rengi çok fazla kullanmamanız önem taşır, çünkü kırmızı renk kişiyi harekete geçirir ve sakinleşmesini önler. Tabii bir yandan da kırmızı renk bebeklerin gördüğü ilk renk olma özelliğini de taşımaktadır. Bundan yola çıkarak odanızın boyutu yerli ise bir köşesini kırmızı renk köşesi yapabilir ya da daha da güzeli bir köşeyi renk köşesi yaparak kare şeklinde bölümlere ayırabilirsiniz. Her bir bölümde değişik renkler kullanabilirsiniz, böylece bebeğiniz renklerin büyülü dünyasıyla erkenden tanışmış olur.

Mimar Selim Yuhay

False