Geriİsimler Sözlüğü Sinan İsminin Anlamı Nedir? Sinan Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sinan İsminin Anlamı Nedir? Sinan Ne Demek?

Sinan İsminin Anlamı Nedir? Sinan Ne Demek?

Sinan ismi çok sık kullanılan erkek çocuk isimlerinden biridir. Sizde çocuğunuza Sinan ismini koyabilirsiniz. Sinan isminin ne anlama geldiği bilenemeyebilir. Fakat ismin anlamı sözlüklerde bulunmaktadır. Peki, Sinan isminin anlamı nedir? Sinan ne demek? Sizler için bu konuyu derledik.

Sinan kelimesi Türk Dil Kurumuna göre anlamı mızrak süngü demektir.

 Sinan İsminin Anlamı

 Sinan ismi ülkemizde sıklıkla kullanılan erkek çocuk isimlerinden biridir. Sinan ismi kelime itibariyle mızrak veya süngü anlamına gelmektedir. Bir diğer anlamı ise silahların sivri ucu demektir. Sinan ismi Kuran’da geçmektedir. Köken itibariyle Arapça bir kelimedir.

 Sinan İsminin Özellikleri

 Çok sıcakkanlı kişilerdir. Hisleri kuvvetli olmasına karşın bazen hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bu sebeple duygusal inişler veya çıkışlar yaşayabilirler. İnsan ilişkilerinde merhametli ve düşünceli insanlardır. Yaratıcı fikirler üretebilirler. Mesleki açıdan modacı ve yazar olabilirler. Bu kişilerin sanatsal etkinlikleri ve faaliyetleri de fazladır. Ayrıca çok iyi birer gözlemci kişilerdir.

 Bazen fazla işle uğraşmaktan sıkılırlar. Bu sebeple başladıkları bir işi yarım bırakıp sıkılabilirler. Bu da başarısız olmalarına sebep olur. Bu nedenle dengeli hareket etmeleri gerekmektedir.

 Kendilerine özgü kişilerdir. Bu sebeple yaratıcı bir kişiliğe sahiplerdir. Lider ruhlu insanlardır. Etraflarındaki kişilerden etkilenip karar vermezler. Sorumluluk almaktan da asla kaçınmazlar. Cesur kişilerdir. Fakat bazen cesaretlerini kontrol etmeleri ve hemen karar vermemeleri gerekir. Sadece kendi düşüncelerini değil diğer kişilerin düşüncelerini de dikkate almaları gerekir.

 

False