GeriKişisel Bakım Sık yıkamak saça zarar veriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sık yıkamak saça zarar veriyor

Sık yıkamak saça zarar veriyor

Saçların her gün yıkanması, derideki koruyucu tabakayı yok ediyor!

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Özdemir, saçların her gün yıkanmasının derideki koruyucu tabakayı yok ederek saç dökülmesine daha fazla yol açabildiğini belirterek, saçları sık yıkamanın yararlı olmadığının altını çizdi.

Doç. Dr. Özdemir, özellikle şampuan seçiminde saçın yağlı veya kuru oluşunun dikkate alınması gerektiğini anlatan Özdemir, "Saçların her gün yıkanması, derideki koruyucu tabakayı yok ederek saç dökülmesine daha fazla yol açabilmektedir. Saçlar haftada 2-3 kez 'pH' değeri deri yapısına uygun bir şampuanla yıkanmalıdır. Yıkama sırasında sıcak su yerine ılık su tercih edilmelidir" diye konuştu.

Saçın jöle gibi ürünlere uzun süre maruz bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Özdemir, kurutma makinesi yerine saçları havluyla ya da mümkün olduğunca da doğal yöntemlerle kurutulmasında yarar olduğunu dile getirdi.

Mevsim geçişlerine dikkat edilmeli

Özdemir, mevsim geçişlerinde ciltte olduğu gibi saçlarda da belirgin değişikliklerin görülebildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Sonbahar ve ilkbahar aylarında bu dökülmeler anormal şekilde artabilir. Kış aylarında soğuk kuru hava nedeniyle kuruyan, yıpranan saçlar, baharın gelişiyle değişen etkenlerle dökülmeye başlar. Bahar aylarında artan enerji ihtiyacı nedeniyle beslenmeye dikkat edilmeli, protein ağırlıklı besinlerin tüketimine özen gösterilmelidir. B grubu vitamin desteği kullanılabilir, demir, biyotin ve çinko eksikliği varsa takviye edilmelidir."

False