GeriSağlık Siğil neden çıkar, nasıl geçer? Evde siğile kesin çözüm önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Siğil neden çıkar, nasıl geçer? Evde siğile kesin çözüm önerileri

Siğil neden çıkar, nasıl geçer? Evde siğile kesin çözüm önerileri

Pek çok kişinin yaşadığı bir cilt sorunu olan siğilin neden çıktığı ve nasıl geçeceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Tedavi edilmediğinde günlük yaşantıyı olumsuz etkileyebilen siğil neden çıkar, nasıl geçer sizler için araştırdık. Evde siğile kesin çözüm önerileri haberimizde…

Siğil hem görünüm hem de sağlık açısından rahatsızlık veren bir cilt sorunudur. Sıklıkla karşılaşılan bu cilt rahatsızlığı çoğu kişi için geçmediğinde kaşıntı ve kızarıklık gibi daha büyük sorunlara yol açabilir. Peki siğil neden çıkar, nasıl geçer? İşte, siğile evde kesin çözüm önerileri…

Siğil Nedir?

Siğil ile alakalı olarak en fazla sorulan soruların başında siğil nedir sorusu yer alır. Bu sorunun yanıtı ise şu şekilde verilebilmektedir: Siğil, HPV (Human Papilloma Virus ) adı verilen bir virüsün yol açtığı ve oldukça sık ve yaygın görülen bir enfeksiyon olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda vücudun çeşitli yerlerinde görülebilir. Bu sebeple de dermatolojik sağlık sorunları arasında önemli bir yer tutar.

Siğil Neden Çıkar?

Siğil neden olur sorusu en sık karşılaşılan soruların başında gelmektedir. Bu bakımdan cevabı çoğu insan için büyük önem taşır. Siğilin çıkmasında en önemli etkeni Hpv adı verilen human papilloma virüsü oluşturmaktadır. Bu virüsler siğillerin oluşmasının temel sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu olan bu hpv virüsünün ise yüzü aşkın bir çeşitliliğinin varlığı söz konusudur.

Human papilloma virüsü diğer tabiri ile hpv, derinin en üst kısmında bulunan hücreleri olumsuz yönde etkiler ve bunun sonucu olarak da hücrelerin çoğalmasına ve keratinlerin üremesine neden olur. Siğiller genellikle insanın ten rengine göre oluşmaktadırlar.

Siğil neden çıkar, nasıl geçer Evde siğile kesin çözüm önerileri

Siğil Evde Nasıl Geçer?

Siğile iyi gelebilecek uygulamalardan bazıları şunlardır:

  • Aspirin: Siğil için ufak bir aspirini ezerek birkaç damla suyla karıştırmak yeterli olacaktır. Elde edilen aspirinli suyu siğil olan bölgeye sürüp sonrasında gazlı bezle bölgenin sarılması gerekir. Bu yöntemin her akşam aksatılmadan düzenli olarak uygulanması halinde, siğilin oluşturmuş olduğu kaşıntı ve kabarıklığı ortadan kaldırabilmek mümkündür.
  • Limon Kabuğu: Öncelikle ince bir limon kabuğu soyulur ve siğilin üzerine bu kabuk yerleştirilir. Siğilin parmaklarda olması durumunda limon siğilli parmakları limon kabuğuyla sarmak gerekir. Düz bölgelerde bulunan siğiller için ise limon kabuğunun gazlı bezle sarılması tavsiye edilir. Her gece düzenli olarak taze limon kabuğunu siğile sarıp kısa sürede bu sorundan kurtulmak mümkün olmaktadır.
  • Deniz Tuzu: Deniz tuzu cildi yenileyici etkiye sahiptir. Bu sayede siğillerin iyileşmesi için sorunlu bölgeye ılık suyla çözülmüş olan deniz suyu uygulaması yapılabilir. Siğilin ilaç kullanılmadan iyileşmesi için deniz tuzunu ılık suyla çözdürüldükten sonra bu suyun içinde parmak ya da sorunun bulunduğu ayakları sokup 15 dakika kadar dinlendirmek yeterli olacaktır. Deniz tuzunda bulunan mineraller sayesinde siğillerin büyümesi ve yayılmasını önlemeye yardımcı olur. Deniz tuzu yöntemini 1 hafta boyunca uygulamak yeterli olacaktır.
  • Havuç Rendesi: Bunun için havuç suyu hazırlanarak siğilli olan bölgeye masaj yapılır. İstenirse havuç rendelerini siğil üzerine düzenli şekilde sararak da bu uygulamayı gerçekleştirmek mümkün olmaktadır.
False