GeriSağlık Sigara Bel Fıtığına Yol Açıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sigara Bel Fıtığına Yol Açıyor

Sigara Bel Fıtığına Yol Açıyor

Sigarayı bırakmadığınız sürece işte yaşayacaklarınız...

Fizik Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Oğuz, tüm romatizmal yakınmaların üçte birini bel ağrılarının oluşturduğunu ve sigara içmenin bel ağrısının nedenlerinden biri olduğunu bildirdi.

Sırt ve karın kasları zayıf olanların bel ağrısına daha yatkın olduğunu dile getiren Prof. Dr. Oğuz, sigara içenlerin, uzun yol sürücülerinin, uzun süre ayakta duranların ve pozisyon değiştirmeden uzun süre oturanların bel ağrısına yakalanma riskinin yüksek olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Oğuz, bel ağrısından kurtulmak ve bel ağrısına hiç yakalanmamak için yapılması gerekenleri anlatıyor:

“Dizleri kırarak sırt üstü veya yan yatmak, yataktan kalkarken önce yan dönmek sonra doğrularak oturmak ve ellerle destekleyerek ayağa kalkmak, dik oturmak, otururken beli desteklemek, dik durmak gerekir. Eğilerek yerden bir şey almamak ve eğilerek çalışmamak önemlidir. Yerden bir şey alırken ve ayakta çalışırken dizleri kırmak, yükü her iki ele paylaştırmak ve vücuda yakın olarak taşımak, yükseğe uzanarak iş yapmamak da bel sorunlarından kişiyi korur.

Bel şikayetlerinin önemli bir nedeni de sigara içmektir. Çünkü sigara belde kan dolaşımını azaltıp ağrıya neden oluyor. Ayrıca sigara nedeniyle öksürük, fıtığa yol açabiliyor.”

A.A

False