GeriSağlık Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

İçinizde tıkanmış durumda bulunan enerji merkezleri şifalı taşlarla güçlenir.


Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Tüm kadim uygarlıklarda, değerli taşlar, kristaller sadece güzellikleri için değil,aynı zamanda şifa vermek ve beden, zihin ve ruh arasındaki dengeyi ve ahengi yaratmak için de kullanılmışlardır.

Bu taşlar milyonlarca yıl süren etkilerle, toprakta, toprak ananın elementlerinden oluşurlar. Işığı en saf ve doğal haliyle verirler. Kozmik karakteristikleri ve enerjiyi yayarlar. Hem gökyüzünün, hem de, yeryüzünün güçlerini çekerler ve dünyaya yayarlar. Piezzoelektrik taş grubudur.

Üstünüzde veya cebinizde, çantanızda, yastık altında bir taş bulundurduğunuzda, içinizde bir titreşim doğar. İçinizde, tıkanmış ya da bozulmuş durumda bulunan enerji merkezleri, değerli taşların yaymış olduğu titreşimlerle güçlenirler, tıkanıklıklar açılır ve asıl şekillerine kavuşurlar.

Taşlarla şifa çalışmalarında, insan enerjisine en yakın frekansta olan, kuarz grubunu önerilir. Kuarz, silisyum ve oksijenden oluşan, litosferin %80ini oluşturan en şifalandırıcı taş grubudur.


TAŞ NE KADAR TEMİZSE VE YAPISI NE KADAR SAFSA, YAYDIĞI ENERJİ DE O KADAR SAF OLUR

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Kuarz grubunun (ametist, kristal kuarz, dumanlı kuarz, pembe kuarz, rutil kuarz, akik, kalsedon, obsidyen, krizopras, sitrin) sertlik derecesi 7-7,5 olup rahatlıkla duru suda yıkanabilirler.

Bu taşlar yalnız enerji yaymazlar. Bunun yanında bedenden ve çevreden gelen zararlı maddeleri de emerler. Böylece kullanan kişiyi negatif enerjiden korurlar.


ŞİFALI TAŞLARI KULLANMADAN ÖNCE YIKAYIN

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Kullanmadan önce onları mutlaka musluk suyunda yıkamalıyız. Yazın deniz suyunda da yıkayabiliriz veya geceden bir kap suda iki damla sirkeyle sabaha kadar bekleterek arınmalarını sağlayabiliriz. Daha sonra doğal liflerden yapılmış temiz bir kumaşla kurulamak yeterli olacaktır. Bu işlemi haftada bir kez tekrarlamanız gerekir.

Ayda bir kere de dolunay zamanında, ayışığına, balkona veya pervazın önüne koymanızda fayda olacaktır.


ŞİFALI TAŞLARI NASIL SEÇECEĞİZ?

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Bir taş dükkanına girdiğinizde iç sesinizi dinlemeye çalışın. Sizi çeken taşa yönelin. Elinizin gittiği taş o an itibarıyla ihtiyacınız olan taştır. Alın, arındırın, kodlayın ve en az 21 gün kullanın.


TAŞLARA SEVGİ VE SAYGI İLE YAKLAŞIN

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Bir değerli taşın, dış şekli, iç varlığıyla sağlanır. Unutmayın ki, ne zaman sevgi dolu davranışlarınızı, bir varlığa yönlendirirseniz, onun pozitif geribildirimlerine açık olursunuz. Bu yalnızca insanlar için değil, hayvanlar, bitkiler ve kristaller dünyası için de geçerlidir.

Yani taşlara sevgi ve saygıyla yaklaşın. Onlar bir ışık huzmesidirler. Size vereceklerini kabul edin ve en uygun yerde, başka şeylere sürtünmemesi, en saf hali ile kalması için kılıfının içinde saklayın.


KUARZ KRİSTALİ

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

  • Birçok kültürde, bu taş kuarzların kraliçesi olarak adlandırılır. Yunanca buz anlamına gelen krystallos kelimesinden gelir.
  • Yüzyıllardır, değişik uygarlıklarda şifa amaçlı kullanılmış, bilgelik, olgunluk, güç ve kuvvet taşı olarak bilinmektedir.
  • Gökkuşağının bütün renklerini içinde barındırdığı için, tüm taşların yerine kullanılabilecek tek ve özel bir kristaldir.
  • Rengi saydam ve berraktır. Sertlik derecesi 7'dir. 
  • Çok yönlü bir kristal olduğu için, günümüzde, teknolojide kullanılan en önemli taştır. Bilgisayar sisteminde, saatlerin çalışmasında, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılır hale gelmiştir.
  • Tamamlayıcı tıp tekniklerini kullanan bazı hastanelerde (Ör: Amerikada Mayo Kliniklerinde) ameliyat sonrası, hastalarda hızlı bir iyileşme sağlamak için kristal kuarz kullanılmaktadır.
  • En yoğun olarak Güney Amerika (Brezilya, Uruguay) da bulunur. Türkiye'de de hayli yaygındır.

Şifalı taşların gizli gücünden faydalanın

Kristal ne kadar büyükse,enerjisi de o kadar fazladır. Ancak biz kristali niyetle aktive ettiğimiz için, bir kolye ucu olarak kullanacağımız zaman taşın, 5 ile 10 gr arasında olması yeterli olacaktır.

Genişletme (amplifikasyon) özelliği vardır. Mekanda kullanılan diğer taşların da enerjisini çoğaltır, büyütür adeta doğal bir büyüteç vazifesi görür. Denge taşıdır. Dişil ve eril ayırımı yapılabilen yegane kristaldir.

Eril olan; sivri uçlu, berrak ve saydam-dişil olan; kare uçlu-köşeli, puslu ve süt gibi bir renge sahiptir.

Arınma ve sakinlik getirir. Damar tıkanıklıklarını açar. Yüksek ateşi düşürür, felç vakalarında, vücudun bölümleri aktive olur.

Açık görüşlülük ve aydınlanma sağlar. Bilinçaltı korkularımızla yüzleşmemizi ve kendimizi kabule gelmemizi sağlar. Duygusal dengeliyicidir. Enerjiyi çekme, itme, toplama, yayma ve dönüştürme özellikleri vardır. Beyin fonksyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan olumsuz enerjiyi yok eder. Pozitif enerjiyi de toplar, genişletir, büyütür ve iletir.

Nice uygarlıklarda mucizevi taş olarak nitelendirilir.

False