Geriİsimler Sözlüğü Şeytanın İsimleri Nelerdir? Şeytanın En Bilinen İsimleri Ve Anlamları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeytanın İsimleri Nelerdir? Şeytanın En Bilinen İsimleri Ve Anlamları

Şeytanın İsimleri Nelerdir? Şeytanın En Bilinen İsimleri Ve Anlamları

Hemen hemen bütün kutsal kitapların içerisinde, tanrı ile ters düşmüş melekler vardır. Bu meleklere şeytan denilir. Meleklerin kötü ruhu olarak adlandırılan şeytanlar, insanları kandırarak doğru yoldan çıkaran varlıklardır. Şeytanın isimleri nelerdir, şeytanın en bilinen isimleri ve anlamları hakkında detayları derledik.

 Şeytan gözle görülmeyen fakat varlığı bilinen bir varlıktır. Genel olarak kötülük, azgınlık ve kibirli olarak bilinir. İnsanları doğrudan çıkaran varlıklara iblis denilmektedir. 

 Şeytanın İsimleri Nelerdir? 

 Şeytan bütün kural dışılığı, kötülüğü ve kusurları gösteren varlıklardır. Birçok kültür, inanç ve medeniyette şeytanlar vardır. Şeytanın varlığı yüzyıllardır kabul edilmektedir. En bilinen şeytan isimleri ise şöyledir; 

Paimon 

Lilith 

Leviathan 

Lucifer 

Belphegor 

Asmodeo 

Lucifer 

Lucifer İncil’de geçen bir şeytandır. Lucifer cennete olan en güzel ve güçlü melek olarak bilinir. Bununla beraber Tanrı’nın ona gösterdiği saygıdan ve sevgiden mutlu olan bir melektir. Ancak bir gün ona isyan eder ve diğer melekler ile çatışmaya girer. Başmelek olan Mikail ile girdiği kavgadan mağlup olarak çıkar. Lucifer şeytanların lideri olarak bilinir. Kötülüğü temsil eden şeytanlardandır. Mutasyon geçirebilir ve farklı yapılara dönüşebilir. Lucifer’ın diğer isimleri ise Luzbel ve şeytandır. 

 Behemoth 

 Behemoth, Begmo olarak bilinir. İncil’de geçen bir şeytandır. Oldukça gösterişli ve büyük bir yapısı vardır. Su aygırı, timsah ve dinazor gibi farklı hayvanların görünüşlerine barınabilir. Ortaçağ’da bilinen en güçlü şeytanlardan biridir. Cehennemde bilinen en büyük iblisler arasında yer alıyor. Başlangıçta ki kötülük olarak bilinir. 

 Belia 

 Belia yolsuzluk, küstahlık ve gururun efendisi olarak bilinen bir şeytandır. Cehennemin şeytan prenslerinden biridir. İncil’de sıklıkla geçen bir şeytandır. Lucifer ve Lilith’den sonra en bilinen şeytanlardan biridir. 

 Beelzebub 

 Beelzebub, sineklerin efendisi olarak bilinir. Bununla beraber diğer ismi cehennemin efendisidir. Beelzebub cehennemin yedi prensinden biridir. En eski şeytanlardan biridir. Ayrıca pisliğin efendisi olarak da bilinir. Oburluğun şeytanıdır. 

 Paimon 

 Lucifer’ın emri altında olan lejyonlardan sorumlu olan iblislerden biri Paimon’dur. Lucifer’ın her zaman emrinde olan şeytanlardan biridir. Kadınsı bir yapıyla tasvir edilen bu şeytan bilim, sanat ve felsefede sorulan soruların cevaplanması için çağrılır. 

 Agares 

 Agares yaşlı bir adamın görüntüsüne sahiptir. Timsahın üzerine monte edilmiş bir yapısı vardır. 30 lejyon şeytanından sorumludur. Bununla beraber ahlaksız ve doğru olmayan eylemlerden zevk almak için dürten şeytanlardan biridir. Bununla beraber depremlere neden olan şeytanlardan biridir.

  Mammon 

 Mammon, şeytanın oğlu olarak bilinir. Mammon açgözlülük ve materyalizm olarak belirtilen şeytanlardan biridir. Mammon ayrıca zengin ve fakir arasındaki uçurumu yaratan şeytandır. Zenginliğe takıntılı olan kişilerin şeytanlarındandır. İncil’e göre Mammon, arzulardan oluşan açgözlülük yüzünden insanları zayıflatan bir tanrıdır. Para tanrısı olarak bilinir. 

 Lilith 

 Yahudi inanışına göre Lilith Adem’in ilk eşidir. Lilith Adem’den ayrılarak, şeytanın sevgilisi olmuştur. Lilith sonrasında erkekleri baştan çıkarır. Sıklıkla kadın şeklinde ortaya çıkar. Upuzun kırmızı saçlara sahiptir. Büyük bir baştan çıkarma gücü vardır, baştan çıkaran şeytan olarak bilinir. 

 Astaroth 

 Çıplak bir adam figürüne sahip olan Astaroth ejderha ellerine sahiptir. Büyük kanatları vardır ve başında tacı bulunur. Cehennemin en bilinen dükleri arasındadır. Elinde sürekli olarak bir yılan taşır. Kibire teşvik eden şeytanlardan biridir. Özellikle erkekleri, gizli hazinlere yönlendirir. Her varlığın kader çizgisini değiştirme ve manipüle etme özelliğine sahiptir. 

 Ammon 

 Ammon, öfke iblisi olarak bilinir. Cehennemde en bilinen şeytanlardan biridri. Ammon’un birçok tasviri vardır. Ammon baykuş bir surat yapısı ile ifade edilir. Dişleri köpeklerin ki gibidir hem adama benzer hem de kurt kafasına sahip olabilir. Yılan kuyruğu vardır. Ancak küçümseme ve nefret şeytanı olarak nitelendirilir. 

False