GeriAlışveriş Seyidoğlu'ndan aşure severlere özel seçenekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Seyidoğlu'ndan aşure severlere özel seçenekler

Seyidoğlu'ndan aşure severlere özel seçenekler

Bolluk ve bereketin simgesi: Aşure

Muharrem ayının onuncu günü ile birlikte yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenekle Aşure pişirilir, eş, dost, akraba ve komşularla paylaşılır. Bolluğu, bereketi simgeleyen aşure, en güzel, en tatlı paylaşım vesilesidir. Aşure Günü, kutsal pek çok olaya tanıklık ettiği için farklı dinler için anlamı da büyüktür.

Ana malzemesi buğday olan Aşure; nohut, fasulye, kayısı, kuru incir, kuru üzümle hazırlanıp, ceviz, Antep fıstığı, tarçın ve nar taneleriyle süslenerek muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden yemesi doyumsuz Aşure, yapımı zaman alan ve zahmetli bir tatlı. Seyidoğlu, geleneği devam ettirmek, annesininki kadar lezzetli Aşure yemek isteyenler ama evde yapmak için vakit bulamayanlara Muharrem Ayı boyunca bu tatlıyı günlük olarak taptaze sunuyor.

Seyidoğlu, Muharrem ayı süresince tüketicilerine sunduğu özel tatlıyı, diğer günlerde de sipariş üzerine, bu lezzetten mahrum kalmak istemeyenlerle buluşturuyor.

Yüzyıllar öncesine dayanan bolluğun, bereketin, paylaşımın en tatlı simgesi Aşure, Seyidoğlu kalitesiyle sürüyor.

Seyidoğlu’nun her gün taptaze ürettiği Aşure’nin yanı sıra farklı damak zevklerine hitap eden tatlı çeşitleri klasik ve ekspres mağazalarda tatlı severleri bekliyor.

www.seyidoglu.net

False