GeriKişisel Bakım Sevgililer Günü için doğru koku önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sevgililer Günü için doğru koku önerileri

Sevgililer Günü için doğru koku önerileri

Esmerler için gül, yasemin; sarışınlar için ise vanilya ve zambak doğru tercih!

Bilindiği gibi kişilerin ten yapısı; bulundukları coğrafyaya, ait oldukları etnik gruba, beslenme şekline ve cilt yapılarına göre farklılık gösterir. Tüm bu etkenlere bir de mevsimlerin değişimini eklediğimizde aynı kokunun neden farklı tenlerde farklı şekilde yansıdığını yada kalıcılık sürelerinin farklılıklar gösterdiğini anlayabiliriz. 

  • Sarışınlar için vanilya ve zambak,
  • Kumrallar için çiçek ve baharat,
  • Esmerler için ise gül ve yasemin doğru tercih olacaktır.

Eğer sevgiliniz sarışınsa, alacağınız hediye tatlı vanilya notları ile sarılıp sarmalanmış hanımeli, müge, zambak gibi zarif çiçeksi notlara sahip parfümler olmalı. Bu parfümler musky notlarla desteklenmiş olursa sarışın tenlerdeki kalıcılıkları da daha fazla olacaktır.

Kumral kadınlara alınacak parfümlerin çiçeksi dokunuşların baharatlı notlarla kombine edildiği tercihler olmaları gerekir.

Esmer tenli kadınlar için gül ve yasemin ile zenginleştirilmiş oryantal parfümler seçilmelidir.

En az rastlanan saç rengi kızıldır. Kızıl saçlıların ten yapıları da oldukça beyaz ve hassas olduğundan, sevgiliniz kızıl saçlıysa parfüm tercihiniz ipeksi dokunuşları ile floral içerikli parfümlerden yada tazelik ve ferahlık hissi veren yeşil ve marin kokulardan oluşmalıdır.

Sevgililer Günü için doğru koku önerileri

PARFÜM SEÇİMİNDE KİŞİLİK DE ÖNEMLİ

Sadece ten rengi değil, parfüm hediye etmek için kişiliğe de dikkat etmek gerekir. Sevgililer Günü hediyeniz parfüm olacaksa dikkat edilmesi gereken tek nokta sevgilinizin ten rengi değil. Kişilik de bir o kadar önemli... Hareketli, dışa dönük, dinamik bir hayatı seven sevgilinize parfüm alırken içeriğinde mutlaka ”meyve” olmasına dikkat edin, çünkü bergamut, portakal gibi meyvelerin kokularını içeren citrus ailesi, enerji dolu kişilikle uyum içinde olacaktır. Hassas, duygusal, kendisiyle baş başa olmaktan hoşlanan bir sevgili için ise mutlaka hanımeli, müge, zambak gibi zarif çiçeksi notlar seçilmeli.

Sevgililer Günü için doğru koku önerileri

Parfümün uygulanmasındaki püf nokta ise ”Parfüm önce çıplak tene uygulanmalı, kıyafetler giyildikten sonra tazelenmelidir. Eğer parfümünüzün uzun süre etkisini sürdürmesini istiyorsanız parfümü havaya sıkıp altından geçiniz. Saçlarınıza yapışan parfüm zerrecikleri kokunun uzun süre etrafınıza yayılımını sağlayacaktır.

BURÇLARA GÖRE PARFÜM SEÇİMİ

False