GeriEtkinlikler Åžebnem ve Ayberk'in 23 Nisan CoÅŸkusu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Åžebnem ve Ayberk'in 23 Nisan CoÅŸkusu

Åžebnem ve Ayberk'in 23 Nisan CoÅŸkusu

23 Nisan ile ilgili ne hissediyorlar?

Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bir bayram: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı". Dünyada çocukların tek sahip olduğu bu bayram, her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlandı. Biz de tüm çocuklar adına, 23 Nisan ile ilgili ne hissetliklerini oyunculuklarıyla hafızalarda yer edinen Şebnem Ceceli ve Ayberk Koçar'a sorduk.

23 Nisan sana ne hissettiriyor?

Ayberk: Bana bu ülkenin bir Türk çocuğu olarak gururunu, onurunu ve heyecanını hissettiriyor.

Şebnem: 23 Nisan bana, sanki o gün benim ikinci doğum günümmüş ve bu doğum günümü sadece tanıdıklarımla değil bütün dünya çocukları ile kutluyormuşum hissi veriyor.

Neler düşünüyorsun 23 Nisan ile ilgili?

Ayberk: Ulu Önder Atatürk'ün Türk çocukları ve dünya çocuklarına armağanı milli bir bayram. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal egemenliğinin dünyaya ilan edildiği milli bir gün olduğunu düşünüyorum.

Åžebnem:ÂMustafa Kemal Atatürk’ün o zorlu günlerde Türk ve dünya çocuklarını unutmaması, bugünü onlara armaÄŸan etmesinden dolayı gurur duyuyorum. Bu bayramın bizim ülkemiz aracılığıyla tüm dünyaya daha etkin bir biçimde yayılarak kutlanması gerektiÄŸini düşünüyorum.

Kendini şanslı görüyor musun?

Ayberk: Evet. Çünkü ben Atatürk'ün kurduğu ulusal egemenliğin, bağımsızlığın ve cumhuriyetin bir çocuğuyum.

Şebnem: Elbette kendimi çok şanslı görüyorum. Çünkü şu anda hem vatanımda hem de dünyada, çok istemesine rağmen, milyonlarca çocuğun bırakın kutlamayı farklı farklı sebeplerden dolayı şu an sıkıntı ve üzüntü çektiklerini biliyorum.

     

Åžebnem ve Ayberkin 23 Nisan CoÅŸkusu
  Â
Åžebnem ve Ayberkin 23 Nisan CoÅŸkusu

23 Nisan Çocuk Bayramı ile ilgili düşüncelerin nelerdir?

Ayberk: Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş tek milli gün. Bu günün, dünya çocukları arasında barış, sevgi ve birlik içerisinde kutlandığı tek milli bayram olduğunu düşünüyorum.

Şebnem: Daha önceki sorunuzda da belirttiğim gibi böyle bir bayrama sahip olan bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Dünyada başka ülkelerin de bugünü bayram olarak kutlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu günün çocuklara daha fazla sevdirilip anlatılması gerektiği kanaatindeyim.

23 Nisan’dan beklentin nedir?

Ayberk: Barış, sevgi ve ulusal egemenliğin tüm dünya ülkelerinde aynı değerde olmasını ve yurdumuzda olduğu gibi tüm dünyada da coşku ve heyecanla kutlanmasını beklerim.

Şebnem: Bir günlüğüne dahi de olsa dünyadaki bütün çocukların 23 Nisan'da mutlu olması. O çocuklar için büyüklerimizin ve ülke yöneticilerinin barışın önemini hatırlamasını bekliyorum.

Büyüdüğün zaman 23 Nisan’ı kutlayacak çocuklar için ne yapmak isterdin?

Ayberk: Büyük ve yetişkin bir Türk çocuğu olarak Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, 23 Nisan'ın tüm dünyada, yurdumuzda olduğu gibi coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu dünya çocuklarının da yaşamasını sağlardım.

Şebnem: Büyüdüğümde bu bayramı kendi çocuklarımla kutlamayı isterim. Aynı zamanda içimdeki çocuğu bu bayram sayesinde hiç büyütmemeyi dilerim. Her 23 Nisan günü ülkemdeki hasta, kimsesiz ve engelli olan bütün çocukların bayram günü yüzlerini güldürebilmeyi isterim.

False