Geriİsimler Sözlüğü Savaş isminin anlamı nedir ve Savaş ne demek? Savaş adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Savaş isminin anlamı nedir ve Savaş ne demek? Savaş adının özellikleri, analizi ve kökeni

Savaş isminin anlamı nedir ve Savaş ne demek? Savaş adının özellikleri, analizi ve kökeni

Savaş isminin anlamı, kavga, mücadele ve uğraşma demektir. Savaş ismi taşıyanlar, mücadeleci, yılmayan, yok etmek ya da ortadan kaldırmak niyetiyle girişilen eylemci ruh taşımaktadır. Savaş adı, çocuklarına vermek isteyen ailelerin ilk tercihleri arasında gelmektedir. Savaş isminin anlamı nedir ve savaş ne demek? Savaş adının özellikleri, analizi ve kökeni nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Savaş isminin anlamı, mücadele, kavga ve uğraşma olarak ifade edilmektedir. İsim olarak sözlük anlamından biri de, Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek başlattıkları silahlı mücadele, cenk, harp ve cidal olarak tanımlanmaktadır.

Savaş İsminin Anlamı Nedir ve Savaş Ne Demek?

Savaş isminin anlamı, kavga, mücadele ve uğraşma demektir. Savaş erkek ismi olarak kullanılmaktadır ve bir şeyi ortadan kaldırmak, yok etmek maksadıyla girişilen mücadele demektir. Yeni doğacak bebeğine Savaş adını vermek isteme nedenleri arasında adının özelliklerini taşıması amacı yatmaktadır.

Savaş Adının Özellikleri, Analizi Ve Kökeni

Savaş adının özellikleri, güçlü, mücadeleci, lider ruhlu kişilerdir. Savaş adı taşıyanlar, kararlı ve sonuç odaklıdırlar. Sonuç odaklı kişiliğiyle karşısındakine fırsat vermeden engelleri kaldırabilmektedir. Takım çalışmasına yatkın olması dolayısıyla iş ve arkadaş çevresinde aranan kişilerdir. Savaş adını taşıyanlar, yüksek hayal güçleri ve kriz yönetim becerileri nedeniyle çevrelerinde aranan kişilerdir.

Analizi

Savaş adının özellikleri, kelime anlamından da anlaşılacağı gibi mücadele, azim ve kararlılık çağrıştırmaktadır. Savaş ismi beş harften oluşmaktadır ve erkek adı olarak bilinmektedir. Harflerine göre savaş isminin analizi,
S= Seven- sevilen, hayal gücü yüksek,
A= Mantıklı, öncü ve lider vasıflı,
V= Asi, farklı ve devrimci,
A= Lider ruhlu, asi ve mantıklı,
Ş= Hayalci, güçlü, üretken

Kökeni

Savaş ismini erkek çocuklarına vermek isteyenlerin merak ettiği konulardan biri de isimlerin özellikleri ve kökenidir. Savaş isminin kökeni Türkçedir.

 

False