GeriEtkinlikler “Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” Suluboya Bienali
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” Suluboya Bienali

“Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” Suluboya Bienali

Farklı kültürlerden olan sanatçıların bu bienalde kaynaşması hedefleniyor.

Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” adını taşıyan suluboya bienali, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi iş birliği ile Kapadokya’da 5-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Sanat yoluyla farklı kültürlerden sanatçıların barış içinde kaynaşması ve bölgenin kültür sanat hayatına katkıda bulunmak bianelin başlıca hedeflerinden…

Dünya suluboya sanatının başarılı sanatçılarını, genç sanatçı adaylarıyla bir araya getirecek olan organizasyon toplam 4 gün sürecek. 5-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kapadokya bölgesinde yapılacak olan etkinlikte ödül töreni yapılacak, derece alan sanatçıların eserlerinin de yer aldığı “IWS Geleneksel Uluslararası Suluboya Sergisi” gözler önüne serilecek. Sanatçılar canlı performans çalışmaları yapacak, panel ve söyleşiler düzenlenecek, profesyonel sanatçılar genç sanatçı adaylarıyla bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar. Yıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kapadokya, bienale katılan sanatçılarla birlikte gezilecek ve sanatçılar açık havada bölgenin eşsiz güzelliklerini resmetme şansı bulacaklar.

“Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” sloganını benimseyen proje, dünya barışına ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Ayrıca suluboya sanatına önderlik ve ev sahipliği yapması Türkiye için ayrı bir anlam ve önem taşımakta.

False