GeriEtkinlikler Şampiyonların adresi: Medipol Tıp
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şampiyonların adresi: Medipol Tıp

Şampiyonların adresi: Medipol Tıp

Türkiye 1’inci ve 2’ncisi Medipol’ü seçti.

Üniversitede düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Birincisi İbrahim Ethem, Medipol’ü tanımadan önce mühendis olmak istediğini ancak Medipol’deki araştırma olanaklarını gördükten sonra bilim insanı olmak için tıp okumaya karar verdiğini söyledi. Türkiye ikincisi Ömer Faruk ise sınav sürecinde zeki olmaktan çok, çalışkan olmanın önemli olduğunu belirtti.

Şampiyonların adresi: Medipol Tıp

Türkiye Birincisi İbrahim Ethem

2016 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre MF3 puan türünde Türkiye birincisi olan İbrahim Ethem Hamamcı ile MF1 ve MF4’te Türkiye ikincisi, MF3’te ise Türkiye dördüncüsü olan Ömer Faruk Sevim üniversite eğitimi için Medipol’ü tercih etti. Şampiyon öğrenciler, ilk yılı İngilizce Hazırlık olmak üzere 7 yıllık tıp eğitimlerini; güçlü akademik kadrosu ve modern uygulama hastanelerinin yanı sıra Avrupa’nın en ileri düzey laboratuvarlarına sahip altyapısıyla göz dolduran Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’nde tamamlayacak. Türkiye birincisi ve ikincisinin yanı sıra Türkiye 73’üncüsü Muhammet Musab Güzel, Türkiye 113’üncüsü Muhammet Talha Gündüz ve TM3’te Türkiye 103’üncüsü, MF3’te ise Türkiye 529’uncusu olan Güldeste Bekâr da Medipol’de tıp okuyacak.

Şampiyonların adresi: Medipol Tıp

Türkiye dördüncüsü olan Ömer Faruk Sevim 

“ARAŞTIRMACI DOKTOR YETİŞTİRMEYİ HEDEF OLARAK BELİRLEDİK”

Şampiyon öğrenciler için düzenlenen basın toplantısına Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Öztürk, dereceye giren diğer öğrenciler ve aileleri katıldı. Öğrenciler ve aileleri kadar kendileri için de heyecanlı bir süreci geride bıraktıklarını ifade eden Rektör Aydın, üniversiteler olarak sadece öğrenci kontenjanlarını doldurmayı değil en iyi öğrenciye talip olup onları en başarılı insanlar olarak yetiştirmeyi arzu ettiklerini söyledi. Türkiye’de ilk 500’ün içine giren öğrencilerle buluşmayı arzu ettiklerini dile getiren Prof. Aydın, ilk 500’de iletişim, eğitim ve tıp fakültelerinden öğrencilerinin olduğunu belirtti. Aydın “Şampiyon öğrencileri üniversitemize kabul etmek bizim için büyük bir gurur. Üniversitemiz 6 yaşında ve bu yıl ilk defa Tıp Fakültemiz mezunlarını verdi. İlk mezununu verdiği yılda Tıp Fakültemize Türkiye birincisini kabul ediyor olmak bizler için onur verici. 150 programla eğitim veren bir üniversiteyiz. Ülkemiz bilhassa sağlık alanında oldukça iyi bir düzeyde. Avrupa ülkeleri içinde tıp eğitiminde oldukça iddialıyız. Ancak araştırma alanında bu kadar önde olmadığımızı itiraf etmek zorundayız. Medipol Üniversitesi olarak araştırmacı doktor yetiştirmeyi kendimize hedef olarak belirledik. Bu konuda da ciddi yatırımlar yapıyoruz. Birlikte hem öğrencilerimizi yarınlarına hazırlayacağız, hem de ülkenin yarınlarını birlikte hazırlayacağız” dedi.

Şampiyonların adresi: Medipol Tıp

“MEDİPOL TIP’I ÖĞRENENE KADAR HEP MÜHENDİS OLMAK İSTEMİŞTİM”

Önceleri doktor olmayı değil hep elektronik-elektrik mühendisi olmak istediğini ifade eden Malatya Fen Lisesi mezunu Türkiye Birincisi İbrahim Ethem Hamamcı, tanıtım günlerinde Medipol Üniversitesi’nin araştırma olanaklarını öğrenince bu fikrinin değiştiğini ve Tıp Fakültesi’ni tercih ettiğini söyledi. Medipol Üniversitesi’nde klinik hekimliğinden çok araştırma hekimliğine yönelebileceğini düşündüğünü belirten Hamamcı, sınava hazırlanacak öğrencilere de bazı tavsiyelerde bulundu. Son yıllarda, soru çözmekten çok konu anlatım çalışan öğrencilerin daha başarılı olacağı bir sınav sistemi uyguladığını ifade eden Hamamcı, öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığının kitaplarını iyi okumalarını tavsiye etti. Başarılı ortamın öneminde de vurgu yapan Hamamcı, bu yüzden öğrencilerin iyi arkadaşlar edinmesi gerektiğini söyledi.

“ZEKİ OLMAKTANSA ÇALIŞKAN OLMAK DAHA ÖNEMLİ”

Tercih döneminin sınav döneminden daha zorlu geçtiğini ifade eden İzmir Bornova Koleji mezunu Türkiye İkincisi Ömer Faruk Sevim ise, geniş araştırma imkânlarından ötürü Medipol Üniversitesi’ni tercih ettiğini söyledi. Zeki olmaktansa çalışkan olmanın sınav süreci içerisinde daha önemli olduğuna dikkat çeken Sevim, sınava hazırlanacak öğrencilere de boş vakitlerini çok çalışarak geçirmelerini tavsiye etti.

Şampiyonların adresi: Medipol Tıp

İLK YILLARDAN PRATİK İMKÂNI ELDE EDECEKLER

Toplantı sonrası Rektör Aydın ve Rektör Yardımcısı Ceran’ın da aralarında olduğu şampiyon öğrenciler Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’ni (REMER) ziyaret etti. Öğrenciler, bünyesinde 4 farklı hastaneyi barındıran Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde ilk yıllardan itibaren pratik eğitimi şansı elde edecek. Öğrenciler; profesyonel bilim insanlarına olduğu kadar Medipol öğrencileri için de eşsiz fırsatlar sunan Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nde de bilimsel çalışmalara katılma fırsatını yakalayacak.

False