GeriÇocuk Sağlığı Saldırganlığının sebebi yetersiz beslenme olabilir!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saldırganlığının sebebi yetersiz beslenme olabilir!

Saldırganlığının sebebi yetersiz beslenme olabilir!

Yetersiz beslenmenin çocuklar üzerindeki etkileri…

Yetersiz beslenen çocuklarda, uzun vadede anksiyete, saldırganlık, hiperaktivite ve depresyona rastlanma riskinin daha fazla olabileceği belirlendi.

Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, yetersiz beslenen çocuklarda davranış bozukluklarının görülme riskinin daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya, ailesi yeterli besinlere ulaşamayan ya da dengeli beslenme alışkanlığı olmayan 2 bin 120 Kanadalı çocuk katıldı. Çocukların ruhsal durumu 4,5, 5, 6 ve 8 yaşında incelendi. Bilim adamları, maddi sorunlar nedeniyle belli besinleri satın alamayan, yetersiz, dengesiz beslenen ya da çoğunlukla aynı besinleri tüketen ailelerin çocuklarında davranış bozukluğuna daha sık rastlandığını vurguladı. Bu ailelerle büyüyen çocuklarda hiperaktivite ya da dikkat eksikliğinin görülme riskinin 2 kat fazla olduğu da belirlendi.

Araştırmacılar, ailedeki yetersiz beslenme sorunlarıyla mücadelenin, okul çağında ruhsal sorunlarla boğuşan çocukların sayısının ve sosyal eşitsizliklerin azaltılmasına katkıda bulunabileceğine dikkati çekti.

A.A

False