GeriEtkinlikler Ramazan’a özel pide “Tophane”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan’a özel pide “Tophane”

Ramazan’a özel pide “Tophane”
Abone Olgoogle-news

Özel teknikleri ile tarihi taş fırında odun ateşinde pişirilen pide!

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi, Giresun’un meşhur Tophane Pidesi’ni tekrar İstanbul’a getiriyor. Karadeniz’in en sevilen pidelerinden biri olan Tophane, ramazan ayı boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde tutkunlarını bekliyor.

ÖZEL TEKNİKLERİ İLE TARİHİ TAŞ FIRINDA ODUN ATEŞİNDE PİŞİRİLEN PİDE!

Ramazan sürprizi Tophane, bir ay boyunca Fatih Karadeniz Pidecisi’nde. Usta eller tarafından şekil verilen ve özel bir mayalama tekniğine sahip hamur, tarihi taş fırında odun ateşinde pişiriliyor. Özel tombak şeklindeki Tophane’nin üstü şapka şeklinde kesilerek içine tereyağı ve yumurtanın sarısı ekleniyor. Kenarları tereyağına ve yumurtanın sarısına banarak yenen bu benzersiz pide, ramazanda lezzet şöleni yaşatıyor.

Ramazan’a özel pide “Tophane”

Sıcak ramazan günlerinde, tadı damağında kalacak bir iftar arayanların buluşma noktası olan Fatih Karadeniz Pidecisi, kullandığı yöresel malzemelerle hazırladığı özel Trabzon peynirli, kavurmalı, kuşbaşılı, ıspanaklı, tereyağlı ve meşhur kapalı kıymalı pideleriyle pide severlere geleneksel bir iftar keyfi yaşatıyor.

Fatih – İstanbul

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle