GeriYenidoğan Prematüre Bebekler Risk Altında
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Prematüre Bebekler Risk Altında

Prematüre Bebekler Risk Altında

Prematüre bebekler diğer bebeklere göre daha fazla göz sorunu yaşıyor.

Prematüre bebeklerin diğer bebeklere göre daha fazla göz problemleri yaşadığı belirtiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Serdar Özler, konu hakkında detaylı bilgiler sunuyor.

“Normal bir gebeliğin ortalama uzunluğu yaklaşık 40 hafta (280 gün)dır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre 37 haftadan erken doğumlar prematüre kabul edilmektedir.

Prematüre bebekler tam zamanında doğmuş bebeklere göre göz problemleri açısından daha fazla risk altındadır ve ne kadar erkense bu risk artmaktadır.

Bu durum retinanın normal dokusunun anormal kan damarları ve fibröz doku tarafından işgal edilmesine verilen isimdir. ROP (Prematüre retinopatisi) retinada kötü yara iyileşmesi, retina dekolmanı ve sonunda kötü veya hiç görmemeye sebep olur. Bazı vakalarda tam körlük gelişir.

Tüm prematüre bebeklerin ROP riski vardır. Çok düşük doğum kilolu bebekler ek risk altındadır. Özellikle de bu bebekler hemen yüksek oksijen ortamına alınmak zorunda kaldıysa risk çok daha fazladır.

Bebeğiniz prematür doğduysa mutlaka bu konuya özellikle eğitimli bir göz doktorunun görmesini sağlayın.” 

Ayrıca erken doğan bebekler anne sütü ve sevgisinden mahrum kalmasın diyorsanız sizleri "Annemi İstiyorum" kampanyamızı desteklemeye bekliyoruz.  

False