GeriEtkinlikler Pesent Doğan Sergisi, Resim Severleri Bekliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pesent Doğan Sergisi, Resim Severleri Bekliyor

Pesent Doğan Sergisi, Resim Severleri Bekliyor

Mine Sanat Galerisi, 27-18 Ekim'de Pesent Doğan'ın resimleriyle gizemli bir yolculuğa çıkmak isteyenleri bekliyor!

Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü hocalarından Ressam Pesent Doğan, Eylül ayında Mine Sanat Galerisi Caddebostan mekanının kapılarını yeni sezona açıyor.

27 Eylül 2010 Pazartesi günü yapılacak olan açılışla izleyici sanatçının geçmiş dönemlerde yaptığı çalışmalarının yanı sıra en yeni resimlerini de görme fırsatı bulacak.

Mimar Sinan Üniversitesi Dinçer Erimez atölyesi mezunu olan Pesent Doğan, yurtiçinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergi açmış, 47. ve 49. Devlet Resim Heykel Müzesi Yarışması ile toplam yedi ödülü almaya hak kazanmıştır. Doğan çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Sergide tuval üzeri yağlıboya çalışmalarının yanı sıra, sanatçının kolajları da izlenebilecek. Bu çalışmalarla bizi gizemli bir soyut dünyaya sürükleyen ressam, resimlerinde kimi feminen öğelerle kadın olma halini sorgularken, bir yandan da renk ve desen ağırlıklı biçim anlayışıyla zaman zaman konstrüktivist bir yapı kuruyor. 

27 Eylül – 18 Ekim 2010 tarihleri arasından Mine Sanat Galerisi Caddebostan mekanında sürecek olan sergide, sanatçının tüm içtenliğiyle sunduğu gizemli dünyasını keşfedebilir ve soyut bir lirik yolculuğa çıkabilirsiniz.

www.minesanat.com

False