GeriAlışveriş Pepee ve Looney Tunes karakterleri Keskin Color’da!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pepee ve Looney Tunes karakterleri Keskin Color’da!

Pepee ve Looney Tunes karakterleri Keskin Color’da!

Ünlü çizgi karakterleri yapbozlara taşınıyor!

Çocuk gelişimi denilince pek çoğumuzun aklına fiziksel gelişim geliyor. Oysa fiziksel gelişim, daha çok büyümeyi, yani fiziksel anlamda değişimi işaret ediyor. Gelişim ise, çocuğunuzun doğumdan itibaren büyümesi, gelişmesi, öğrenmesi ve hayatta daha karmaşık şeyleri yapabilecek farklı becerileri edinmesi anlamına geliyor. Çocuk gelişimi üzerine çalışan araştırmacılarsa oyun oynamanın beyin gelişimi üzerinde olumlu etkilerini vurguluyor. Örneğin bir şekli yapboz boşluğuna yerleştirmek gibi oyunlar, çocuklara problem çözme becerisi kazandırıyor. Bir nesneyi başka bir nesneymiş gibi hayal ederek oynayan çocuklarsa ileride ihtiyaç duyacakları sembolik ilişkiler kurma becerisini geliştiriyor. Özellikle sembolik oyunlar sırasında çocuklar farklı bir role bürünerek başka kişilerin duygu ve düşünceleri üzerine düşünmeyi ve anlamayı, yani empati kurmayı öğreniyor. Fiziksel oyunlar, hem büyük kas gruplarını (kol, bacak gibi) kullandırarak kaba motor becerilerini hem de elde tutma, çevirme, takma, çıkarma gibi eylemlerle küçük kas gruplarını (el, parmak gibi) çalıştırıp ince motor becerilerini geliştiriyor. Oyun sayesinde çocuklar yalnızca dünyayı değil, kendini de keşfediyor. Hayal gücünü kullanarak oyuna yaratıcı öğeler katabiliyor.

Çocukların yaşına uygun yapbozlar seçilmeli

2 yaşında çocuklar için 4-6, 3 yaşındakiler için 9-12, 3-5 yaş arası çocuklar içinse 15-20-25-45 parçalı yapbozlar öneriliyor. Yaşına uygun olmayan veya gelişimsel düzeyinin üstünde ya da altında bir yapboz seçmek, çocuğunuzun oyundan kolaylıkla sıkılmasına ya da zorlanarak oyuna karşı ilgisini kaybetmesine neden olabilir. Öncelikle yaşına uygun bir yapbozdan başlayarak çocuğunuz bu oyunda beceri kazandıkça aşama aşama daha çok parça sayısı olan yapbozlara geçebilirsiniz.

Pepee, Miffy, Sizinkiler ve Baby Looney Tunes karakterleri Keskin Color’da 

Yapbozlar, çocuk gelişiminde en fazla yararı olan oyunlar arasında geliyor. Bir araya gelip bir bütün oluşturan parçalar, çocukların görsel ve uzamsal zeka alanlarını uyararak, bu alanları destekliyor. Yapbozlar sayesinde çocuklar şekil-zemin ve parça-bütün ilişkisi kurma becerileri kazanıyor. Bu beceriler, daha sonra okuma ve yazma becerilerinin temellerini oluşturuyor. Yapboz parçalarını bir araya getirme aktivitesi, çocukların ince kas becerilerini ve el-göz koordinasyonlarını da destekliyor. Her ne kadar yapboz aktivitesi, görsel ve motor becerilere dayalı bir aktivite gibi görünse de çocuklar yapbozu tamamladıklarında yaşıtları veya yetişkinlerle konuşma ihtiyacı hissediyor. Bunun da sözcük dağarcığı, akıcı dil ve kavram bilgisinin gelişmesine katkıda bulunduğu biliniyor. Ünlü Kırtasiye markası Keskin Color, çocuk gelişimine büyük önem veren markalar arasında. Bu nedenle markanın ürün grubunda her yaşta çocuğa uygun yapbozlar da geniş yer tutuyor. Pepee, Baby Looney Tunes, Miffy ve Sizinkiler gibi miniklerin çok sevdiği karakterlerin, birbirinden sevimli kompozisyonlarından oluşan yapbozlar yoğun ilgi görüyor. Çocukların yaşlarına göre sınıflandırılan yapbozlar, 2 parçadan 48 parçaya kadar farklı alternatifler sunuyor.

False