GeriKişisel Bakım Peeling ile Cildinizi Canlandırın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peeling ile Cildinizi Canlandırın

Peeling ile Cildinizi Canlandırın

Evde uygulayabileceğiniz yöntemler...

Ciltteki ölü deriler, kir ve yağ en büyük cilt problemlerinden biri. Sağlıklı ve ölü derilerden arınmış bir cilde kavuşmanın çok zor olmadığını söyleyen Güzellik Danışmanı Maggie Cappelletti, eksfoliasyon (peeling) ile ilgili önerilerde bulunuyor.

Ciltleriyle ilgili şikayetleri olanlara verilecek en büyük tavsiye peeling uygulayarak cildinizi ölü derilerden arındırın ve derinlemesine temizleyin. Böylece tıkalı gözenekler açılır ve cilt istenilen sağlıklı bir parlaklık kazanır.

Peeling Yaparken Cildinizi Tahriş Etmeyin

Ama peeling en önemli noktalarından biri, doğru yöntemi kullandığınızdan emin olmanızdır. İnsanlar bazen yüz için, kum ve deniz tuzu gibi sert parçacıkları kullanarak peeling yapma hatasına düşebiliyor. Bu türden ürünler vücudunuz için uygun olabilir ancak yüzdeki deriyi tahriş eder ve yağlanmaya neden olur.

Yüzünüzde yuvarlak ve ufak taneciklerden oluşan ticari bir peeling ürünü ya da orta sertlikte dokusu olan doğal bir deniz süngeri kullanılabilir. Bu tür ürünler deriye zarar vermeden kirli tabakayı ve ölü deriyi söküp atar.

Evde Uygulayabileceğiniz Peeling Yapımı

Evde kendinizin yapabileceği basit peeling da cildinizi tazeleyebilirsiniz. İhtiyacınız olan biraz karbonat ve kullandığınız yüz temizleme kremi.

- Avucunuza az miktarda temizlik maddesi koyun ve karbonatı temizlik maddesinin üzerine serpiştirin ve bir macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

- Temizlik maddesi ve karbonat karışımını işaret parmağınızla küçük daireler yaparak, bütün yüzünüze biraz suyla birlikte hafifçe masaj yaparak sürün. Ancak bu işlemi fazla uzatmamaya ve bastırmamaya dikkat edin, eğer suratınızda bir sızlama hissederseniz fazla bastırıyorsunuz demektir!

- Yaklaşık bir dakika sonra yüzünüzü bol su ile durulayın ve tercih ettiğiniz nemlendiricinizden yüzünüze bol miktarda sürün!

Bu hızlı ve ucuz peeling reçetesini haftada iki defaya kadar kullanabilirsiniz, ancak günlük kullanımdan kaçının.

False