Geriİsimler Sözlüğü Parmak İsimleri Nelerdir? Parmakların Sırasıyla İsimleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Parmak İsimleri Nelerdir? Parmakların Sırasıyla İsimleri

Parmak İsimleri Nelerdir? Parmakların Sırasıyla İsimleri

Parmak isimleri, kullanım amacına, bulunduğu sıraya göre verilmiştir. Her insanda bulunan parmak sayıları eşittir. Bir elde bulunan parmak sayısı beş iki elde bulunan toplam parmak sayısı ise on olarak görülmektedir. Buna göre ilk sırada bulunan birinci parmağa, başparmak denmektedir. Sizin için parmak isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Parmak isimleri; başparmak, işaret parmağı, orta parmak, yüzük parmağı ve serçe parmaktır. Başparmak ilk sırada bulunmaktadır. İşaret parmağı ikinci sırada bulunur ve şahadet parmağı olarak da bilinmektedir. Üçüncü sırada orta parmak, dördüncü sırada yüzük parmağı ve beşinci sırada da serçe parmak bulunmaktadır. Çocuklar arasında oyun aracı olarak kullanılan parmak isimleri, evli çiftler için de bağlayıcı gücü olduğuna inanılan bir manevi varlıktır. 

 Parmak İsimleri Nelerdir? 

 Parmaklar, bulunduğu sıraya göre isim almaktadır. En başta bulunduğundan birinci parmağa başparmak denmiştir. İkinci sırada, işaret parmağı, üçüncü parmak orta parmak dördüncü sırada adsız parmak olarak bilinen yüzük parmağı bulunmaktadır. En sonda bulunan ve en küçük parmak olarak görülen parmağa da serçe parmak denmektir. 

 Parmakların Sırasıyla İsimleri 

  1. Sırada bulunan, başparmak 
  2. Parmağa İşaret parmağı
  3. Parmağa, Orta parmak
  4. Parmağa, Yüzük parmağı, 
  5. Sıradaki parmağa ise Serçe parmak adı verilmiştir. Bütün parmaklar eşsiz değerde olup, birbirilerini tamamlayıcı unsurlardır. Başparmak ilk sırada bulunduğundan adını oradan almaktadır. 

 İkinci sıradaki parmağa, işaret ya da şahadet parmağı adı verilmiştir. Üçüncü parmak ortada bulunduğundan orta parmak ve dördüncü parmak adsız parmak olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda bu parmak en çok konuşulan parmaktır. Çünkü evli çiftler tarafından bağlayıcı gücü olduğuna inanılarak evlilik yüzüğünü bu parmağa takmaktadırlar. Böylece de yüzük parmağı adı verilmiştir. Yüzük parmağından sonra gelen en küçük parmağa ise serçe parmak adı verilmiştir. 

 

False