GeriPratik Bilgiler Pantolondan Yağ Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Kot, Beyaz, Koton, Kumaş Ve Yıkanmış Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pantolondan Yağ Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Kot, Beyaz, Koton, Kumaş Ve Yıkanmış Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme

Pantolondan Yağ Lekesi Çıkar Mı Ve Nasıl Çıkar? Kot, Beyaz, Koton, Kumaş Ve Yıkanmış Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme

Yağ lekesini çıkarmak için ilk olarak yağlı alanı kazıyınız. Ardından tuz ile müdahalede bulunarak, tuzun yağı emmesini bekleyiniz. Sonrasında ise tuzlu alanı kazıyarak pantolonu yıkayınız. İşte merak edilen tüm detaylar.


Yağ lekesini çıkarmak için en sık tercih edilen ürünler tuz ve karbonattır. Özellikle kıyafete dökülen yağ lekelerini çıkarmak için direkt olarak yağ döküldükten sonra yağın bulaştığı alana tuz dökünüz. Sonrasında ise tuzun yağı emmesini bekleyiniz ve ardından kıyafetinizi yıkayınız. Karbonatta aynı şekilde uygulanarak, kıyafetinizde ki yağ lekesini çıkarmaya yardımcı olacak ürünlerden biridir.

Pantolondan Yağ Lekesi Çıkar mı ve Nasıl Çıkar?

Pantolona yağ dökülmesi ya da sıçraması halinde yağ kurumadan direkt olarak bölgeye bolca tuz dökünüz. Sonrasında ise leke olan bölgeye döktüğünüz tuza hafif hareketler ile bastırınız. Lekenin gitmesine yardımcı olunuz. Tuz direkt olarak yağı emeğinden dolayı, bölgedeki yağın yok olmasına yardımcı olur. Bundan dolayı pantolon herhangi bir şekilde yağı emmez. Eğer tuz yok ise bebek pudrası, karbonat ya da mısır nişastası da alternatif olarak kullanılabilir. Ortalama bu ürünlerden biri döküldükten sonra on beş dakika boyunca beklenir. Sonrasında ise bir bıçak yardımı ile bölge kazınız. Ardından tek başına pantolon yıkanır.

Kot Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme

Kot pantolona dökülen yağ lekesini çıkarmak için sıklıkla bulaşık deterjanı tercih edilmektedir. Bulaşık deterjanı en iyi bilinen temizleyiciler arasında yer alır. Ancak kullanacağınız deterjanın beyazlatıcı özelliği olup, olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. İçerisinde limon ve benzeri katkı maddesi bulunmayan sadece bir bulaşık deterjanı kullanınız. Yumuşak bir diş fırçası ile yağlı olan bölümü deterjan ile ovalayın. Sonrasında ise çamaşır makinesi içerisinde kotu yıkayınız. Kurutmayı herhangi bir şekilde kurutmaya atmayınız, doğal kurutma yöntemlerini tercih ediniz.

Beyaz Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme

Beyaz pantolondan yağ lekesi çıkarmak için öncelikle yağ olan bölgeye bol miktarda tuz dökünüz. Sonrasında tuzu parmağınız ile ya da bir diş fırçası yardımı ile ovalayın. Bir süre bekledikten sonra bir bıçak yardımı ile tuzlu olan alanı kazıyarak, temizleme işlemi yapınız. Ardından beyaz kalıp sabun ile kot pantolonunuzu sabun ile temizleyiniz. Ardından makinede standart yıkama işlemini gerçekleştiriniz ve kurumaya bırakınız. Eğer yağ lekesi çıkmadıysa karbonat kullanabilirsiniz. Karbonatı yağ lekesi olan bölgeye dökünüz. Ilık su ile ıslatılmış bir bez ile yağ olan alanı temizleyiniz.

Koton Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme

Koton pantolona yağ dökülmesi halinde karbonat, mısır nişastası, tuz ya da bebek pudrası ile bölgeye uygulama yapınız. Bu ürünlerden birini bolca yağ olan bölgeye dökünüz. Sonrasında ise elinizle hafifçe tampon hareketler yaparak ürünü yağın üzerine bastırınız. Ortalama 15 dakika sonra bir kaşık ya da bıçak yardımı ile dökülen ürünü kazıyarak temizleyiniz. Herhangi bir şekilde nemli ya da sulu bir ürün ile temizleme yapmayınız. Sonrasında içerisinde limon eki olmayan bir deterjan ile yağ lekesinin üzerine birkaç damla deterjan dökünüz. Sonrasında parmağınız ile ovalayın. Bir diş fırçası ile de nazik bir şekilde ovalama işlemi yapabilirsiniz. Ovalama işleminden sonra standart yıkamanızı yaparak, pantolonu makine içerisinde yıkayınız. Pantolonunuzu kurutunuz, kurutma sırasında kurutucu kullanmayınız.

Kumaş Pantolondan ve Yıkanmış Pantolondan Yağ Lekesi Temizleme

Kumaş pantolondan yağ lekesi çıkarmak için yağın üzerine karbonat dökünüz. Ardından eski bir diş fırçası ile karbonat olan alanı ovalayın. Sonrasında ise lekeli olan ürünü soğuk bir su ile elde yıkayınız. Ya da çamaşır makinesinde ürünü temizleyiniz. Eğer leke hala çıkmadıysa kalıp sabun ile kuru bir şekilde silme işlemi uygulayınız. Sonrasında ise leke olan bölgeyi ılık su ile tekrar siliniz.

 

False