GeriEtkinlikler Özel Eğitimde Camphill Modeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Özel Eğitimde Camphill Modeli

Özel Eğitimde Camphill Modeli

Özel eğitim gereksinimi duyan herkese...

Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden özel eğitim kurumu yöneticileri, özel eğitim uzmanları, yerel yöneticiler, sivil toplum kurum temsilcileri, veliler ve özel eğitim gereksinimi duyan çocuklar için Camphill Modeli uygulamalar başlıyor.

Bu uygulamaların hayata aktarılışına ilişkin detaylı örnekler, İngiltere'de devletin özel eğitime yaklaşımı, yasa ve yönetmeliklerin özel eğitime yansıması, özel eğitim gerektiren bireylerin yasal hakları, Türkiye de ve dünya da özel eğitimin geleceği konularında bilgi vermeyi amaçlayan program, 18 Şubat Cuma günü 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Camphill Nedir?

Camphill, dünyada 25'den fazla ülkede Özel Eğitim Gereksinimi duyan çocuk ve yetişkinler için eğitim, bakım ve terapi hizmetleri sağlayan kuruluşun genel adı. Camphill'de temel amaç, özel gereksinimlerine bakılmaksızın her bireye temel hak ve hürriyetlerini toplumsal yaşamın bir parçası olarak verebilmektir. Yaşam köyleri şeklinde ekolojik bir modelle yapılanan Camphill merkezlerinde her birey kendini gerçekleştirebilme şansı yakalayabilmekte ve yaşam boyu bu gelişimi sürdürebilmek için de gerekli altyapı hazır bulunmaktadır.

Özel Eğitim Uzmanı-Sosyal Pedagog Cavit Zırtlan’ın yönetimindeki programa telefonla kayıtlar için katılım ücretini yatırmanın son tarihi 11 Şubat Cuma günüdür. Kontenjan 30 kişiyle sınırlıdır.

Adres: Mecidiyekoy mah. Kervangecmez sk. No:10 / 1 Mecidiyekoy / İST.
Tel: 0 212 211 10 91-92
Fax: 0 212 212 57 55

False