GeriEtkinlikler Oyunlu klasik müzik konseri Fulya Sanat Merkezi’nde!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oyunlu klasik müzik konseri Fulya Sanat Merkezi’nde!

Oyunlu klasik müzik konseri Fulya Sanat Merkezi’nde!

Oyun, çocuklar için ücretsiz olarak sahnelenecek.

Ünlü piyano öğretmeni Yaprak Sandalcı tarafından kurulan Koroporte’nin çocuklar için tasarladığı ve dünyada ilk olma özelliği taşıyan oyunlu klasik müzik konser Gizemli İpucu: Çıkrık 30 – 31 Mayıs tarihlerinde Fulya Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenecek.

Konserin sunumunu ünlü tiyatro sanatçısı Ayla Algan yapıyor.

Her yaştan sanatçı, her yaştan izleyici…

Koroporte’nin kurucusu piyano öğretmeni Yaprak Sandalcı‘nın klasik müzik repertuvarının temel taşlarını oluşturan dev yapıtların hikayelerine şarkı sözleri yazıp oyunlaştırmasıyla ortaya çıkan oyunlu klasik müzik konseri, izleyenleri tam anlamıyla büyüleyecek. 5 yaşından 55 yaşına kadar herkesin sahnede olduğu Gisemli İpucu: Çıkrık, her yaş grubu tarafından da keyifle izlenecek.

Çıkrığın hikayesi…

"Gizemli İpucu: Çıkrık" projesi üç farklı kültürün müziğiyle çıkrığı anlatıyor. Pek çok çocuğun masallar dışında adını duymadığı, hayatında görmediği çıkrık, aslında tarihte dünyanın gidişatını değiştiren, 1760-1850 arasında yaşanan sanayi devriminin başlangıcı kabul edilen iki buluştan biri…

Konserde seslendirilecek Çıkrık, Altın Çıkrık ve Atlıkarınca Marşı eserleri de üç Avrupalı müzisyen tarafından bu dönemlerde bestelenmiş. Konserde bir halk şarkısı, bir senfonik şiir ve bir marş ile birlikte aslında bir nevi çıkrığın müzikle olan ilişkisi de sergilenecek.

False