GeriEtkinlikler “Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin Helvacısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin Helvacısı

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin Helvacısı

Sercan Badur’dan Hürriyet Aile’ye samimi itiraflar!

“Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde kötü bir karakteri canlandıran Sercan Badur, bu rolle zaman zaman bizleri sinirlendirdi zaman zaman da sempatik tavırlarıyla güldürdü. Diziden kısa bir süreliğine ayrılan ama önümüzdeki hafta diziye tekrar dönecek olan Sercan Badur’la hem özel hayatı hem de dizideki son gelişmeleri konuşmaya gittik. Ama biraz dertliydi çünkü tam da o esnada kendisi ile ilgili çıkan aşk dedikodularından o da nasibini almıştı.

[fotogaleri=32]

Asıl konuşmak istediklerimiz başka tabii ama şu sıralar herkesin merak ettiği konuya Hürriyet Aile’de son noktayı koyalım istiyorum. Dizide İnci Hoca karakterini canlandıran Yeliz Kuvancı’yla aşk yaşadığınıza dair hakkınızda çıkan haberlere ne diyorsun?

İşte ben bu tarz yalan haberlere çok üzülüyorum. Tabii ki gazeteci arkadaşlarımız bizimle ilgili haber yapacaklar ama sadece daha özenli olunmasını istiyorum o kadar. Böyle bir şey kesinlikle yok, gerçekten o benim çok yakın bir arkadaşım. Yeliz’in başka biriyle ilişkisi var aynı şekilde benim de öyle anlayacağınız haber tamamen yalan.

Diziye geçelim o zaman. Şu sıralar seni dizide göremiyoruz, diziye geri döneceğin haberleri doğru mu?

Evet, diziye okulum nedeniyle ara vermek zorunda kaldım ama şimdi tekrar çekimlere başladım. Sezon finali yaklaştığı için oynadığım Necati karakterini sadece son bölümlerde görebileceksiniz. Zaten yeni sezonda tekrar devam edeceğim.

Hangi üniversitede, hangi bölümde okuyorsun?

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde okuyorum. Her zaman okulumu ön planda tuttuğum için diziye ara vermek zorunda kaldım. Çünkü okul tarafından bazı kısıtlamalar oluyor. Şimdi ise tekrar diziye dönüyorum bir şekilde hocalarımdan da onay alarak hareket etmek durumunda kalacağım.

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin Helvacısı

“NECATİ KARAKTERİ BÜYÜK DEĞİŞİME UĞRAYACAK”

Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisine başlaman nasıl oldu?

Mimar Sinan Üniversitesini kazandım ve daha sonrasında reklam teklifleri almaya başladım. Öyle Bir Geçer Zaman ki’ye kadar on üç tane reklam filminde oynadım. İnsanın reklam çektikçe çekesi ve bu sektöre giresi geliyor. Daha sonra Öyle Bir Geçer Zaman ki dizi projesiyle görüşmelerim başladı ve Necati karakterini bana verdiler.

Karakterle ilgili ne düşünüyorsun? İnsanlar dizide sana hem sinir oluyor hem de seni çok seviyor, farklı bir karakter çıkardın ortaya…

Necati karakterini en başta oynamak istemiyordum. Yönetmenimiz Zeynep Güray Tan, bana bu karakterin çok iyi parlayacağını ve dert etmemem gerektiğini söyledi. Sonrasında da gerçekten bu rolü oynamaktan çok keyif aldım. İnsanların Necati’yi sevmelerinin asıl nedenine gelince Necati daha küçük yani Mete’yi kıskanmasını doğal karşılıyor insanlar. Mete’yle uğraşıyor ama neden uğraştığı bile belli değil. Senaristimiz Coşkun Irmak, bunun altına bir sebep koymuyor. Eğer ben baştan beri Necati’yi hep itici şekilde oynasaydım insanlar sevmezlerdi ama o karakteri biraz daha yumuşattım. Benim için çok eğlenceli bir rol oldu. Çok severek oynuyorum.

Dizide Necati’yle ilgili değişiklikler olacak mı?

Necati ile ilgili çok şaşırtacak gelişmeler olacak. Daha çok Mete-Necati ilişkisi değişecek, diyebilirim. Daha fazla açıklama yapmak istemiyorum:)

“DİZİNİN SON BÖLÜMÜNDE GÖZYAŞLARINA BOĞULACAKSINIZ”

Dizideki diğer gelişmelere, sezon finaline biraz daha değinecek olursan…

İnci Hoca gerçekten kötü durumda. O yüzden Necati de vicdanının sesini dinleyeceğe benziyor. Tabii Mete’yle arası ne kadar düzelecek bile olsa onu hep kıskanmaya devam edecek. Sezon finalinde ise bütün sezonda akıtılan gözyaşlarının toplamı son bölümde akıtılacak diyebilirim ve helvacı şarkısını son bölümde bir kez daha söyleyeceğim:)

“CAROLİNE İLE SİNEMA FİLMİ ÇEKİYORUZ”

Sinemadan konuşalım biraz da, yakında bir film projesi var mı?

Biz Wilma Elles (Caroline)’le Ali Vatansever’in “El Yazısı” adlı filminde oynayacağız. Daha film çekilmeden Altın Portakal’da en iyi geliştirilmiş senaryo ödülünü almış tek senaryo. Bu film için çok heyecanlıyım. Oradaki karakter de çok farklı. Taşra çocuğunu oynayacağım. Wilma da köye İngilizce öğretmeni olarak atanan birini oynayacak. 

En beğendiğin yönetmenler ve filmler hangileri?

Pedro Almadovar’ın bütün filmlerine bayılıyorum. En çok sevdiğim filmi, “Bad Education.” İkinci favori yönetmenim, Michael Haneke. “Funny Games” filmini çok severim. Daha çok sanatsal ve mesaj veren filmler hoşuma gidiyor.

Türk yönetmenlerden en sevdiğim, “Ferzan Özpetek.” En ufacık bir rol bile olsa onun filminde oynamak isterim. Zeki Demirkubuz’un da filmlerini çok beğenirim.

Türk filmi olarak da en sevdiğim, “Babam ve Oğlum.”

Tiyatro…

Tiyatro ile kısa bir serüvenim oldu. 1,5 yıl çocuk tiyatrosu yaptım. Aynı zamanda Mimar Sinan’da mezunlarımızın oyunlarında da yer aldım. Ama dizi ile tiyatro bir arada zor. Eğer dizi olmazsa çocuk tiyatrosuna dönmek isterim.

“Öyle Bir Geçer Zaman ki”nin Helvacısı

“EN BÜYÜK RAKİBİM İKİZİM”

İkizin var diye biliyorum, bu nasıl bir duygu?

Çok süper bir şey:) Artık 3 ismim var Sercan, tek yumurta ikizim Caner ve dizideki karakter Necati. Biz ikiziz ama birbirimizden çok farklıyız. O daha Polat Alemdar takılır ben de Behlül:) Biz birbirimizi hem çok seviyoruz hem de yiyoruz. Çok farklıyız ama çok bağlıyız birbirimize. Aynı şeyleri hissettiğimiz zamanlar oluyor. O uluslararası ticaret okuyor farklı şeylerle uğraşıyoruz ama en büyük rakibim kardeşim.

Özel hayat… Sevgilin var mı?

Evet, var. 5 aydır biriyle birlikteyim.

Peki, bir kızda aradığın özellikler neler, kendi jenerasyonunu değerlendirecek olursan ilişkiler hakkında ne düşünüyorsun?

Benim için güzellikten öte sempatik olmak, güzel bakabilmek ve bakımlı olmak önemli. Bir kızda özgüven ararım ben. Aslında ilişkilerle ilgili yavaş yavaş yozlaştığımızı düşünüyorum. Ne yaptığımızı bilmiyoruz. Sevmeye çabalıyoruz artık, akışına bırakamıyoruz. “Neden mutluyuz aslında ne istiyoruz?” çok bilmiyoruz ben de bunun içerisindeyim ama belki biraz daha iyi tarafındayım.

Son olarak en beğendiğin oyuncular kimler?

İleride Fikret Kuşkan gibi olmak istiyorum, idolüm o. Demet Evgar en beğendiğim kadın oyuncu. Yabancılardan Kate Winslet ve kendisini kaybetmiş olsak da hala benim için en iyi erkek oyuncu Heath Ledger’dır. 

Sercan Badur’u merak edenlere, dizideki karakterinden çok uzak, soyadının "Bodur" olarak söylenmesinden nefret eden:) gerçekte inanılmaz sevimli, iyi niyetli ve güler yüzlü biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kendisiyle yaptığımız röportajdan inanılmaz keyif aldım. Bu tatlı sohbet için kendisine çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Röportaj: Nilay Uzun

Fotoğraf: Melin Kahraman

False