GeriHamilelikte Sağlık Oryantal Yapan Hamileler Kendisini Seksi Hissediyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oryantal Yapan Hamileler Kendisini Seksi Hissediyor

Oryantal Yapan Hamileler Kendisini Seksi Hissediyor

Doğum öncesi aktivitelere bir yenisi eklendi. Hamileler oryantal yaparak yani göbek atarak doğuma hazırlanıyor.

Doğum öncesi egzersizlere bir yenisi eklendi. Hamileler oryantal yaparak yani göbek atarak doğuma hazırlanıyor.

Çağımızın anneleri sağlıklı bir doğum için pek çok yola başvuruyor. Bu konuda kitaplar okuyorlar, egzersiz yapıyorlar... Son zamanlarda bu listeye dans da eklendi. Üstelik hemen her Türk kadınının bildiği göbek dansı... Bu eğlenceli uygulamaya, hamilelikte 4 ayını tamamlayan ve gebeliğinde hiçbir risk bulunmayan anne adayları katılabiliyor. Karnı burnunda anne adayları özellikle hamileliğin son döneminde yaşadıkları ağrıları azaltmak, vücut duruşunu düzeltmek ve doğumu kolaylaştırmak için 2 saatlik egzersiz programı dahilinde göbek de atıyor.

Psikolojiye Etkileri Nasıl?   

Hamile kadınlarda statik denge değişiyor. Karın öne doğru büyüyor ve bel çukuru derinleşiyor. Kaslarda değişiklikler oluyor. Bu süreçte kadınların doğru egzersizler yaparak kaslarını güçlendirip, duruşlarının değişmemesini sağlanıyor. Yani tıbbi çevrelerce kabul edilmiş egzersizlerinin göbek dansına uyarlanmış hali denebilir.

Karın kaslarını ve pelvis tabanı kaslarını güçlendiren hareketlerin başında karın yuvarlama geliyor. Bu harekette karın nefes alarak serbest bırakılıyor. Nefes verilirken ise ellerin yardımıyla karın kasları içeri doğru çekerek yuvarlanıyor. Yani sekize benzeyen hareketlerle kalçayı sağ yana ve sol yana itmek gerekiyor.

Doktor tavsiyesi ile bu programa katılan bir anne adayının önerisi ise şu şekilde: “Burada kulaktan dolma değil de, bilimsel ve eğlenceli şeyler öğreniyoruz. Eşimle de geliyoruz. Yaptığımız egzersizler doğumu kolaylaştıracak. Çünkü oryantal dans, vücudun çok daha esnek olmasını sağlıyor. Böylece hamileliğim sırasında da daha rahat hareket ediyorum." Göbek dansının anne adayları için olduğu kadar, karın içindeki bebekler için de olumlu etkileri var. Çünkü bebekler, o hareketlerle keyifle sallanıyor."

Oryantal Seksi Hissettiriyor

Hamileler için bir diğer avantajı ise dans ederek kendilerini seksi hissetmeleri. Hamilelik döneminde bazı kadınlar kendilerini çirkin hisseder. Bu hareketler kadının kendine olan güvenini artırıyor. Sırtı güçlendiği için duruşu güçleniyor. Kendini sevmesini sağlıyor. Çünkü bel bölgesine odaklandığı için, o bölgedeki enerjinin akmasını kolaylaştırıyor.

False