GeriSağlık Oral seks hakkındaki tabuları yıkma zamanı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Oral seks hakkındaki tabuları yıkma zamanı

Oral seks hakkındaki tabuları yıkma zamanı

Hijyen çok önemli!

Cinsel organların ağız yolu ile uyarılmasına “oral seks” adı verilir. "Kadın ve erkekler farklı durumlarda uyarılır" diyen Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakaya oral seksi anlatıyor.

Yapıları nedeniyle erkekler daha çok gördüklerinden, kadınlar ise duyduklarından ve dokunuşlardan duyularına hitap eden hallerden uyarılırlar. Bir kadının cinsel organını görmek erkek için son derece uyarıcı olabilir. Aynı şey kadın için daha az etkileyicidir. Dokunmak ve hissetmek kadın için çok daha ön plandadır.

Dokunuşlar çok önemli!

Cinsel organlarda sinir uçları son derece yoğun olup dokunmaya karşı çok hassastır. Ağız, dudaklar, dil gibi organlarımız da dokunmaya karşı son derce hassastır. Ayrıca buna koku duyusunu da eklerseniz oral seksin neden bu kadar cazip olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

Erkeğin ve kadının cinsel organlarının kendine has bir dokusu, tadı ve kokusu vardır. Sünnetsiz erkeklerde bu koku daha keskin olmakla beraber sünnetli erkeklerde de biraz vardır. Bazı kadınlar bu kokuyu çok etkileyici bulur. Aynı şey kadın cinsel organları için de geçerli. Kadının kendine has bir kokusu ve tadı var. Bu kokunun hijyenle bir ilgisi yok ve özellikle seksüel uyarı ile daha da artış gösterir. Bu kokuların erotik olduğuna şüphe yok. Hayvanların birbirlerini koklamaları ve tahrik olmaları da buna bir örnek.

Şüphesiz seksten önce hijyenik koşullar oluşturulmalı. Günün getirdiği yorgunluk, terleme gibi unsurlar seks öncesi yok edilmeli ve geriye saf erkek ve kadın kokusu kalmalı.

Tabular yıkılıyor!

Önceki yıllarda oral seks bir tabu idi. Hem kadınlar hem de erkekler seksin bu çok önemli unsurundan ayıp, günah ya da pis diye uzak duruyorlardı. Günümüzde iletişimin çok artması ve porno filmlerin günlük hayata girmesiyle insanların bu konudaki tutuculuklarında da bir gevşeme meydana geldi. Bu konudaki görsel örnekleri görenler bunun hiç de kötü ve ayıp bir şey olmadığı, hatta son derece tahrik edici olduğu konusunda hemfikir oldular.

False