GeriSağlık Online Danışmanlık Nedir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Online Danışmanlık Nedir?

Online Danışmanlık Nedir?

Online terapi hakkında merak ettiğiniz her şey!

Online Terapi ya da danışmanlık dünya da uzun yıllardır kullanılmasına rağmen ülkemiz için çok yeni bir konu. Online danışmanlık; profesyonel bir terapistin internet üzerinden sizinle soru ve sorunlarınız üzerinde çalışması, psikolojik destek ve yardım iletmesi sürecidir. Online cinsel terapi, cinsel danışmanlığın ve terapinin bilgisayar yardımıyla online görüntülü yapılması demektir. Bunun için bilgisayarınızın kamerası ve kulaklığı olması yeterlidir. 

Konu cinsellik olunca kişiler ofise gelmekte de online görüntülü görüşmekte de çekinebiliyorlar. Online danışmanlık yüzyüze danışmanlığa alternatif değildir. Online danışmanlığın avantajları olduğu gibi dezavantajları da var.

Online danışmanlık aşağıdaki durumlarda uygun, avantajlı olabiliyor ve hayat kurtarıyor:

- Zaman sorunu varsa,

- Yaşanan ilde ya da ülkede yardım alabileceği uzman yoksa,

- Çalışma saatleri içinde işten izin alınamıyorsa,

- Cinsel konularla ilgili yüz yüze yardım almaktan çekiniliyorsa,

- Evinizde veya ofisinizde bu hizmetten yararlanılabilir.

- Evden çıkılmasına engel olan bedensel bir sorununuz varsa bile psikolojik destek alınmasını sağlar.

- Yurt dışında yaşıyorsanız ve sizi anlayan, kültürünüzü bilen ve bunu önemseyen bir uzman bulamadıysanız online psikolojik destek tam size göre.

- Her nerede olursanız olun, psikolojk hizmet almaya devam edebilirsiniz.

- Sizi trafik derdinden ve bekleme odalarında seans zamanını bekleme derdinden kurtarır.

Online danışmanlık konuları ise şöyledir:

- Cinsel Terapi

- Vajinismus

- Ağrılı cinsel ilişki

- Erken boşalma

- Sertleşme sorunları

- Uyarılma ve Orgazm Sorunları

- Evlilik Öncesi Danışmanlık ( İlişki danışmanlığı, ilk gece kaygısı, aile planlaması

- İnfertil çiftlere psikolojik danışmanlık/Koçluk

- Gebelikde ve Doğum sonrasında Psikolojik Danışmanlık

- Ergen çocuğu olan Ailelere Psikolojik Danışmanlık

- Koçluk

Online cinsel terapide en çok çalışılan konular vajinismus ve erken boşalma. Sadece Türkiye de yaşayanlar için değil farklı ülkelerde yaşayan Türkler içinde çok etkin bir yöntemdir online cinsel terapi. Özellikle yurtdışında yaşayan çiftler yaşadıkları bölgede kendi dillerinde ve kültürlerinde cinsel terapist bulmakta güçlük çekebiliyorlar. Bu durumda teknoloji cinsel sorunların ve daha pek çok sorunun çözümüne destek oluyor.

Cinsel terapi çok sistematiktir , bilişsel ve davranışçı teknikler kullanılır ve adım adım ilerlenir. Eğer eşler arasında her çiftte olabilecek sorunlardan başka sorunlar yoksa yani birbirlerine destek olabilecek, çözüme birlikte ilerleyecek bir çiftse, terapistle uyumlu bir şekilde çalışırlarsa çözüm kaçınılmazdır.

Cinsel işlev bozukluklarının tedavisinde dünyada bilimsel alanda en çok kabul gören tedavi yöntemi cinsel terapidir. Cinsel terapide cinsellikle ilgili yanlış bilgiler düzeltilir, üreme organlarıyla ilgili doğrular aktarılır, yanlış bilgi ve inançlar düzeltilir, çifte uygulamalar verilir ve daha pek çok çalışma yapılır. Tüm direnç noktaları terapist tarafından fark edilir ve çalışılır.

Temelinde bilişsel ve davranışçı psikoterapi tekniklerinin kullanıldığı etkinliği kanıtlanmış bir tedavi modeli olan cinsel terapi, bir cinsel terapist tarafından uygulanması gereken bir tedavidir. Tedavisine en çok güvendiğimiz yöntem olan cinsel terapi, insanın özeline, mahremine ait bir konuya saygıyla yaklaşır ve sistematiktir. 1-2 günlük çözüm vaatlerinde bulunmaz. Ancak diğer cinsel sorunlara ya da psikolojik sorunlara kıyasla daha kısa sürelerde çözümü öngörür. Tabi ki çiftte çözüm için elinden geleni yapıyorsa. Terapide olumlu sonuca ulaşma oranı çift seanslara devam ettiğinde %100’dür.

Online danışmanlık yurt içi ve yurt dışında etkin olarak kullanılmaktadır. Özellikle cinsel terapi, evlilik öncesi danışmanlık ve koçluk konularında etkili olarak işlemektedir.

Online danışmanlık alan bir çiftin ağzından yazılan bir mesaj

2 yıllık evli bir çiftiz, vajinismus olduğumuzu yaptığımız araştırmalar sonunda farkettik ve online Terapi hizmeti almaya başladık. Oh dedik artık mesafe bizim için sorun olmayacak ve kimse de bilmeyecekti. İlk seans öncesi biraz tedirgindik. Çünkü kendimizi, mahremimizi anlatacaktık. Yüz yüze olmasak da uzmanımız bize tüm sıcaklığını hissettirdi. Durumuzu anlattık. Bazı yerlerde pause tuşumuza bastı. Bu yanlış, bu doğrusu dedi. Bize tavsiyelerde bulundu. Ayrıca terapi esnasında kendi evimizde olmamız bize rahatlık hissi verdi. Trafik, randevuya yetişememe gibi bir problemimiz de olmadı. Bizim için terapi çok kolay oldu. Toplam 5 seansta çözüldü. Meğer ne kadar kolaymış. Biz bunun için mi bu kadar beklemişiz? Bu kadar küçük bir sorun bizi nasıl bu kadar sıkıntıya sokabildi diye düşündük. Terapide "Çözüm ertelemeden bir adım atmak ile başlar" sözü kulağımıza küpe oldu. Evimizde, internetten tedavi olacağımızı söyleseler inanmazdım, ama oldu.”

Psk.Danş.Dolunay Kadıoğlu

False