GeriSağlık Onlar için 1 gün bile yaşamaz demişlerdi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Onlar için 1 gün bile yaşamaz demişlerdi

Onlar için 1 gün bile yaşamaz demişlerdi

Yapışık ikizlerin inanılmaz yaşam mücadelesi.

Daily Mail'in haberine göre; 22 yaşındaki Amerikalı yapışık ikizler Abigail ve Brittany Hensel, duyanları hayrete düşüren bir hayat hikayesine sahip. Doğduklarında 1 gece bile yaşamayacakları düşünülen ikizler, şimdilerde Minnesota Bethel Üniversitesi’nden mezuniyetlerini, seyahatlerini kısacası kendi yaşamlarını oynayacakları bir TV şovuna hazırlanıyor.

Her 40.000 doğumda bir yapışık ikiz vakasının görüldüğü ve bunlardan yalnızca %1’nin 1 yıldan fazla yaşadığı bilgisi, Hensel kardeşlerin mucizevi hayatına dikkat çekilmesi için yeterli aslında. Abby ve Brittany, kalp sorunu ve organ yetmezliği dışında bir sağlık sorunu yaşamayan ikizler; 2 omurga, 2 kalp, 2 yemek borusu, 2 mide, 3 böbrek, 2 safra kesesi, 4 akciğer, 1 karaciğer, 1 göğüs kafesi ile 1 dolaşım sistemi ve kısmi sinir sistemini paylaşıyor. Kafaları dışında ise görünürdeki uzuvları tek. Doğumda 3. kolları da bulunmasına rağmen ameliyatla biri alınmış. Brittany (sol taraftaki) sağ tarafını, Abigail (sağ taraftaki) sol tarafını hissetmemesine rağmen içgüdüsel olarak sanki tek kişiymiş gibi koordineli hareket edebiliyorlar. Öyle ki direksiyon sınavından geçebilmeleri, piyano çalabilmeleri bu koordinasyonun en büyük göstergesi.

Onlar için 1 gün bile yaşamaz demişlerdi

Fiziksel ortaklıklarına rağmen iki kardeş çok farklı kişiliklere sahip. Ailenin şakacı kızı Brittany iken cesurluğu ve inatçılığı ile tanınan kız Abigail. Kişilik farklılıkları bazen tartışma yaşamalarına da neden oluyor elbette. Ortak zevklerinin başında ise bowling, voleybol, bisiklete binme, beysbol ve yüzme geliyor. 

Sadece bir kez ayrılmayı istedi

Çocukluklarında Brittany zatürreye yakalanıp yatağa düştüğünde, Abigail rahatsız olduğu için bir kez ayrılmaya yönelik konuşma geçti aralarında. Ancak Brittany’in ağlamaya başlaması üzerine Abigail asla ayrılmayacakları konusunda ona söz verdi.

1996 yılında ilke kez Oprah Winfrey Show ve Yaşam Dergisi’nin kapağında yer aldıktan sonra 28 Ağustos’ta galası yapılacak olan “Abby ve Brittany” adlı kendi şovlarına kadar sakin yaşamlarını sürdürdüler.

False