GeriEtkinlikler Omurilik Felçlileri Derneği'ne tekerlekli sandalye
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Omurilik Felçlileri Derneği'ne tekerlekli sandalye

Omurilik Felçlileri Derneği'ne tekerlekli sandalye

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından ‘’ENGELİME ENGEL OL ‘’ adlı farkındalık semineri hayata geçirildi.

"Bu kadar güzel bir proje içinde bulunmak beni çok mutlu etti. Keşke herkes bu kadar duyarlı ve bilinçli olabilse, yapılan çalışmalar harika olmuş."

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ HALKLA İLİŞKİLER VE SOSYAL SORUMLULUK KULÜBÜ’NDEN TÜRKİYE OMURİLİK FELÇLİLERİ DERNEĞİ’NE TEKERLEKLİ SANDALYE

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra ÇETİNKAYA ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Üyesi Kadir Çoban’ın yaptığı konuşma güne damgasını vurdu. ‘’Engelime Engel Ol’’ diyen birçok sanatçı ve proje ekibi tarafından çekilen Kamu Spotu sosyal medyada da yayınlandı.

Omurilik Felçlileri Derneğine tekerlekli sandalye

Proje kapsamında dört hafta boyunca 150 kişilik bir öğrenci gurubu üzerinde yapılan anket araştırmaları sonucunda ortaya çıkan veriler Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkan Yardımcısı Semra ÇETİNKAYA ile paylaşıldı. Bütün araştırmalar İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Emel TOZLU ve öğrencileri Beste YILDIRIM, Oğulcan DEĞERLİ, Melis Sade KUŞKU, Birkan EMANET, Buse DURSUN, Burak DEMİR, ASLIHAN SARAL, Aziz Kemal ESER tarafından ortaya koyuldu. 

 

Omurilik Felçlileri Derneğine tekerlekli sandalye
 

Yapılan araştırmalar sonucunda araştırmaya katılanların %80’i Engelliler için ayrılmış alanları dikkate aldığını, %52,7’si Kaldırımlarda iniş ve çıkışta kullanabilecekleri rampaları yeterli bulmadığını, %53,4’ü Omurilik felci belirtilerini bilmediğini, %76,6’sı Engellilerin yaşama tam ve etkin katıldığını düşünmediğini belirtti.

 

Omurilik Felçlileri Derneğine tekerlekli sandalye
 

Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zait Serarslan, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal ERKİŞİ tarafından teşekkür plaketi takdim edilen ÇETİNKAYA ‘’Bu kadar güzel bir proje içinde bulunmak beni çok mutlu etti. Keşke herkes bu kadar duyarlı ve bilinçli olabilse, yapılan çalışmalar harika olmuş.‘’ diyerek memnuniyetini dile getirdi. Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zait Serarslan ‘’ Katılmış olduğum seminerlerin en güzellerinden biriydi çok duygulandım’’ dedi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal ERKİŞİ ise ‘’Semra Hanıma teşekkürlerimi belirterek kendisini çok takdir ettiğimi söylemek isterim’ dedi.

 

Omurilik Felçlileri Derneğine tekerlekli sandalye
 

False